Régió 2017. 07. 28.

Országos hírűvé válik a dél-komáromi ritmikus gimnasztika tábor

Közel hetvenen készülnek augusztus 4-ig a következő idényre a Fouetté Ritmikus Gimnasztika Sport Egyesület nyári edzőtáborában, melyre Ácsról, Csémről, Tatáról, Győrből és Szombathelyről is érkeztek sportolók Komáromba.

Július 17-én kezdődött a Fouetté Ritmikus Gimnasztika Sport Egyesület nyári tábora, mely során új koreográfiak tanulnak a sportolók, fejlesztik a koordinációs képességeket és erősítés is előtérbe kerül.

„Egészen augusztus 4-ig tart az edzőtábor. Az első hét a kondicionális és koordinációs fejlesztésre épült, ezen a héten pedig az ízületi hajlékonyságot és az erősítést helyezzük előtérbe, a harmadik héten azonban már a következő évre készülnek az új koreográfiak” – mondta el a Helyi Híradóknak Závoczky Georgina, a csapat egyik edzője.

Hozzátette: az első hét volt a gyerekek számára a legfárasztóbb, hiszen napi 6 óra komoly munkáról szólt. A kemény felkészülés ellenére az 5-6 éves lányok is szépen teljesítettek, akiket a jóval rutinosabb és nagyobbak felkarolnak, így könnyebben átlendülnek a holtponton.

„Nagyon jó hangulatban zajlanak az edzések. Szerencsések vagyunk, hogy ilyen gyerekekkel foglalkozhatunk. A legkisebb gyerek 5, a legnagyobb pedig 16 éves. Külön öröm számunkra, hogy ilyen népszerű a táborunk, hiszen Ácsról, Csémről, Tatáról, Győrből és Szombathelyről is érkeztek hozzánk sportolók Komáromba” – emelte ki Závoczky Georgina.

A Fouetté Ritmikus Gimnasztika Sport Egyesület nyári edzőtáborában Závoczky Gina mellett, Polgárné Ónodi Mónika és Polgár Cintia edzők is segítik a gyerekek felkészülését a következő évre.

Forrás: Komárom Híradó

Szólj hozzá!