Kultúra 2016. 07. 27.

Ősszel ismét Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia

Idén ősszel is meghirdeti a Diákhálózat és a Selye János Egyetem a Felvidéki Tudományos Diákköri Konferenciát, melyet karöltve szervez a Szlovákiai Magyar Tudományos Diákköri Tanáccsal és a Jedlik Ányos Polgári Társulással. A XI. FTDK-ra november 24-25-én kerül sor Komáromban.

Az FTDK-ról tudni illik, hogy a magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferencia felvidéki kistestvére, amely megfelelő platformot biztosít a szlovákiai magyar egyetemistáknak önmaguk, illetve munkáik reprezentálására, valamint a nem anyanyelvükön tanuló diákok számára kitűnő lehetőség szakterületük terminológiájának magyar nyelven való elsajátítására is. A konferencia résztvevőinek munkáit szakmai zsűri bírálja el, a legjobbak jutalma pedig nem más, mint részvételi lehetőség a magyarországi OTDK-n (Országos Tudományos Diákköri Konferencia).

Az esemény egyedülinek számít szlovákiai magyar viszonylatban, s ez az egyik oka, hogy a Diákhálózat büszke résztvevője a szervező intézmények körének. A konferencia évenkénti megszervezése tanúskodik arról, hogy vannak olyan Felvidékről származó egyetemi hallgatók – nem is kevés –, akik méltóképp tudják képviselni a szlovákiai magyarságot a tavaszi OTDK-n. Nem elhanyagolandó a tény, hogy a konferencia elősegíti az egyetemi hallgatók szellemi és tudományos fejlődését, valamint egymással való, akár szakmai, akár baráti kapcsolatuk kialakítását.

Az általános részvételi feltételekről, a szabályokról és a konferenciára való nevezésről a Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia hivatalos honlapján található bővebb információ.

A pályamunka nevezésének, illetve feltöltésének határideje 2016. július 31.!

A Diákhálózat aktivistái buzdítanak minden egyetemistát, hogy vegyenek részt a konferencián, hiszen szakmai és személyes kapcsolatokra tehetnek szert, valamint tapasztalatokat szerezhetnek szakterületükön.

(dh, bzs)

_MG_4182 (Medium)