Mix Dél-komárom 2020. 11. 13.

Pályaorientációs napon jártunk a Kemence Egyesületnél

A fenti program legfőbb célja, hogy már általános iskolában megpróbálja felkészíteni a diákokat a továbbtanulásra, az élet megtervezésére, a felnőtt létre. November 6-án a komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola négy osztálya a Kemence Egyesület tanyájára látogatott, ahol számos szakmával, például a terápiás lovasoktatással, a kovácsmesterséggel, az agrármérnökséggel, a programszervezéssel, vagy épp falusi vendéglátás mikéntjével ismerkedhettek meg.

A diákok megtudhatták többek közt, hogy milyen feladatokat lát el egy állatgondozó, csakúgy, mint azt, hogy milyen végzettség szükséges a lovasoktatáshoz, ezek mellett olyan mesterségeket is láthattak testközelből, amelyek napjainkra már-már feledésbe merültek osztotta meg a gondolatait Bácsi Andrásné, a Szent Imre Általános Iskola tanítónője.

Az évente visszatérő alkalmon a gyerekek ismét megtapasztalhatták, hogy tanulással, kitartással és szorgalommal közelebb juthatnak álmaik beteljesüléséhez és kivívhatják a közösség megbecsülését is.

Az élményekben gazdag nap egyben kiváló lehetőséget teremtett arra is, hogy az alsósok számára egyszerűbbé, tudatosabbá váljon majd a pályaválasztás.

(Forrás: komarom.hu)
(Nyitókép: agrarszektor.hu)