Régió 2014. 01. 08.

Pályázat a szlovákiai magyar iskolákba beíratott gyermekeknek

A felvidéki iskolai beiratkozások esedékessége folytán a Rákóczi Szövetség a 2014/2015-es tanév magyar iskolakezdői számára is meghirdette beiratkozási ösztöndíj pályázatát. A program a tavalyi évhez hasonlóan minden magyar iskolakezdőre vonatkozik Szlovákia területén.

A Szövetség december folyamán 13 259 szlovákiai magyar óvodás szüleinek jutatta el levelét a magyar iskolaválasztás érveivel együtt, karácsonyi ajándékcsomaggal összekötve. Ebben a levélben tájékoztatták a szülőket a beiratkozási ösztöndíjról, jelezve számukra, hogy az ehhez szükséges pályázati adatlapot az iskolai beiratkozáskor tölthetik ki. 4066 olyan óvodásról sikerült tudomást szerezni, akik beszélnek magyarul és 2014 szeptemberében iskolakötelessé válnak.

A Szövetség azzal a kéréssel fordult partnereihez, hogy pályázati felhívását használják fel az iskolaválasztási kampányban, illetve az adatlapot az iskolai beiratkozások alkalmával töltessék ki a beiratkozó gyermekek szüleivel, amely a Rákóczi Szövetség honlapján megtalálható.

A kitöltött pályázati adatlapokat, a területileg illetékes Város és Vidéke Célalapok képviselőinek vagy közvetlenül a Rákóczi Szövetség központi irodájának kell elküldeni, legkésőbb a szeptemberi iskolakezdésig. Az ösztöndíjakat a pályázati felhívásban foglaltaknak megfelelően adják majd át 2014 őszén.

További információkat a Rákóczi Szövetség központi irodájától kérhetnek, valamint a www.rakocziszovetseg.org honlapon találhatnak.

(forrás: rakocziszovetseg.org, illusztrációs felvétel)

Szólj hozzá!