Sport 2023. 05. 15.

Papp Lajos az első menetben győzött Csehországban

A Wolf Fight Club első profi harcosa, Papp Lajos Havíŕovban az első menetben győzött hazai ellenfele, Boris Glezgo ellen. A meccs azért is volt különleges, mert Lajosnak az egész közönség ellen kellett harcolnia.

13 hétnyi felkészülés előzte meg a szombati összecsapást, amikor is Papp Lajos Csehországban lépett az RFA10 (Real Fight Arena, Szlovákia második legnagyobb MMA szervezete) gálájának ketrecébe. Nehézsúlyú ellenfelét, Boris Glezgo-t végül a második percben kikészítette a komáromi harcos.

Glezgo ütések és rúgások után a földrevitel, azon belül is a krucifix technika áldozata lett.

„Ez egy leszorításos módszer. Lajos a kezek ellehetetlenítése után könyökléssel támadt, Glezgo arca pedig felszakadt. A bíró ilyen esetben azonnal lefújja a meccset, ha a harcosok valamelyike nem tud már intelligensen védekezni.”

– mondta el Farkas Péter edző.

Glezgo egy 5 kilóval nehezebb ellenfél volt, aki ellen tudatosan készültek a WFC klubban. Lajos váltott súlyú ellenfeleken gyakorolt, Pozsonyban, Budapesten, Árván és persze Komáromban is.

„Kiütésre számított ellenünk. Mi pedig tudtuk, hogy egy erős ütő- és még erősebb földharcossal állunk szemben. Néztük a grappling meccseit, melyeket sikerrel pörgetett. Végül úgy döntöttünk Petivel, hogy a földmunkát kíséreljük meg.”

– mesélte Papp Lajos.

Glezgo egy hazai rendőrsrác, aki emiatt nyilván nagyon népszerű a cseh közönség körében.

„Az egész aréna ellen harcoltunk, ami 3-4 ezer embert jelentett. Mindenki Borisnak szurkolt, ami persze egyfelől jól jött neki, másfelől viszont nagy lehetett rajta a nyomás. Nagyon örülök, hogy mindezen körülmények ellenére sikerült őt megfognom.”

– újságolta Lajos.

Az ígéretes profi harcos a szlovákiai RFA (Real Fight Arena) szervezet budapesti gáláján ősszel lép legközelebb a ketrecbe. A nehézsúlyú öv megszerzése a cél.