Sport 2024. 02. 01.

Végh Attila és Papp Lajos egy „ketrecben”

A szlovákiai MMA (mixed martial arts), azaz a ketrecharcos világ nagy kedvence, Végh Attila „Pumukli”. Az ő felkérésére a komáromi WFC (Wolf Fight Club) üdvöskéje, Papp Lajos és edzője, Farkas Péter egy hetet töltenek el a Magas-Tátrában a Végh Attila által megálmodott Champ Campben. Az edzőtábor keretén belül a felvidéki harcos második körös Karlos Vemola elleni mérkőzésére is megkezdték a felkészülést.

Végh Atti június 8-án száll ketrecbe legközelebb Vemola ellen, akit az első meccsen az első menetben kiütéssel legyőzött. Az erre való felkészüléshez nemcsak a komáromi bunyósokat, de Szlovákia egyik legjobb birkózóját, Jozef Jaloviart is segítségül hívta. „Így 4-en edzünk naponta kétszer. A Champ Camp, amelyen részt veszünk alapvetően az amatőr harcosok számára jött létre. Mivel nagy elismerésnek és

népszerűségnek örvend Végh Atti a harcosok körében, sokan akarnak vele egy edzőtáborban mutatkozni.” – mondta el Farkas Péter.

Mivel Attila a felkészüléséhez 100 kiló körüli embereket keresett, ezért hívta segítségül a komáromi harcosokat. „Atti az edzőtábor edzéseit csak irányítja, fizikailag nem száll harcba a sportolókkal. Utána viszont jövünk mi, akik különböző fizikai gyakorlatokkal, falmunkával, MMA-munkával terheljük őt. Vemola meglátásom szerint nem egy komplex bunyós, birkózó lévén kedvence a földrevitel és ott tartani az ellenfelet, így erre készítjük fel Attit közös erőbedobással.” 

Taktikai indíttatásból csak a bemelegítésről készülnek felvételek, ezzel elkerülve, hogy Vemola támpontot kapjon a felvidéki ketrecharcos ellen. Az egy hetes kiképzés szerdai napján csak egy edzést tartottak, de számos kiegészítő programot is kapnak esténként a tábor résztvevői. Ilyen az egészségügyi program az életmentés témakörével kapcsolatban.

De Tomi Kid, a híres szlovák boxoló és Ján Lašák hokista korcsolyázós, hokis foglalkozása is színesíti a kínálatot.

„Áprilisban lesz a felkészülés következő felvonása a nagyszombati SFG klubban és az Octagon Fight  Academy (OFA) keretén belül. A mostanihoz hasonlóan mindkettőn részt veszünk majd, hogy Attit méltóképp tudjuk segíteni a nehézsúlyú felkészülésben. Jó hangulatban telnek a napok, s bár elfáradunk, próbálunk eleget is pihenni.

Sok tapasztalattal és jókedvvel térünk majd haza a Magas-Tátra lábánál lévő Lučiivná resortból. Atti vicces srác, úgyhogy rengeteg nevetés is övezi a kemény erőnléti edzéseinket.”