Régió 2019. 07. 15.

Pati Termálstrandfürdő: Friss vízzel feltöltött medencék, tanösvény és csúszdavilág várja a strandolókat

A Komáromtól mindössze 15 km-re található pati strandfürdő az elmúlt évben a természethez való visszakanyarodást tűzte ki elsődleges céljául, melyet immáron hűen jelképez a három kis tóból álló, vadiúj mini-tanösvény. Ezen kívül azonban több más újdonsággal is találkozhatnak a strandolók a fürdő területén.

A kistavak létesítésének ötlete még tavaly került terítékre a strandfürdőben, amikor is a vezetőség úgy döntött, szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni a természeti értékekre. “Ez egy különleges és elegáns módja a természethez való visszakanyarodásnak. A pati strandfürdő a város zajától kicsit távolabb, a természet ölelésében helyezkedik el, ezek a fejlesztések pedig szintén ezt hivatottak szimbolizálni” – mondta az újdonsággal kapcsolatban a Pati Termálstrandfürdő ügyvezető igazgatója, Boncsek Péter.

Rögtön a csúszdavilág mellett helyezkedik el az a három összekötött kis tó, melyben különböző halak, békák és siklók is megfigyelhetőek, a tavak mellett pedig többnyelvű táblák segítik a tájékozódást. “Egyfajta kis tanösvényt szerettünk volna létrehozni az ide telepített élőlényekkel és a magyarázó táblákkal, mely a gyermekeknek is kedvez. Többféle hal, például kecsegék, aranyhalak, szibériai tokok, pontyok, guppik, de békák, teknősök és siklók is megtalálhatóak. Közvetetten pedig néhány jégmadarat is sikerült idecsalogatni” – büszkélkedett Boncsek Péter.

Itt található a régió legmagasabb csúszdavilága is, mely 3 különböző csúszdát tartalmaz és rendkívül nagy rajongásnak örvend kicsik és nagyok körében. A 90 méter hosszú, 10 méternél is magasabb Anakonda a kalandvágyók, a 6,5 méter magasról induló Kamikaze az adrenalin kedvelői, míg a 2,5 méter széles szupercsúszda a családok és a kisebbek abszolút kedvenceivé váltak az évek során.

Az ország legdélebbi strandfürdőjének legnagyobb előnye egyértelműen a folyamatosan friss vízzel feltöltött medencékben rejlik. Pat a nyári időszakban kiemelkedő számú, 8 kinti és 5 benti medencével várja látogatóit. “Szinte korlátlan vízkapacitással rendelkezünk, így állandóan friss 27 °C-os vízzel tudjuk feltölteni a medencéket. Lehetőség van „All Inclusive”-belépőjegy vásárlására is, mellyel a strand és a wellness részleg egyaránt látogatható, és így az összes medence igénybe vehető” – mondta az ügyvezető igazgató.

A Pati Termálstrandfürdőben az idei nyáron is rendszeresen megrendezésre kerül (a különösen) a fiatalok körében kedvelt medence party. A péntekenként megrendezendő, éjszakai fürdőzéssel egybekötött zenés estéken éjfélig tartó szórakozás várja a strandolókat, a jó hangulatért pedig a DJ-k felelnek.

Emellett a legkisebb pancsolókra is gondoltak, hiszen őket is várják újdonságok. “A közelmúltban beüzemeltünk egy elektromos kisvonatot, de a kistavak, a kisebb csúszdával ellátott gyermekmedencék és a játszótér is rendkívül kedveltek a kisgyermekek körében” – avatott be a további újdonságokba Boncsek Péter.

 

A strandfürdő területén néhány új szolgáltató is megjelent, akik az ételkínálatot színesítik a fürdőzők számára. “Ételeket és italokat árusító standok is megnyitották kapuikat. Büszkék vagyunk a nálunk kapható lángosra, ami meggyőződésünk szerint a régió egyik legfinomabbja, de ezen kívül kiváló pizza, hamburger, gyros, kürtőskalács és vattacukor is kapható a strand területén. Azok számára pedig, akik várakozás nélkül szeretnék enyhíteni éhségüket, egy szendvicsautomatát is beüzemeltünk” – mondta búcsúzóul a pati strandfürdő ügyvezetője.

A strand napijegy árai az idén sem emelkedtek, így továbbra is 6 € a teljes árú, míg a gyermek napijegy és a 18 óra utáni kedvezményes belépő csúszdavilág használattal egyaránt 3 €. Egy éves korig a gyermekek ingyenesen léphetnek be a strand területére.