Sport 2017. 04. 11.

Pattanj bicóra! Kerékpáros rendezvények a Komáromi Napokon

Mindkét Komárom kerékpáros egyesülete – a Szabadság Vándorai Túrakerékpáros Egyesület (SK) és a Brigetio Kerékpáros Sportegyesület (HU) szervez egy-két bicós programot, amelyen érdemes részt venni, akár egyénileg, akár a családostul-gyerkőcöstül. Az eseményeken való részvételhez regisztrálni kell (kivéve a Egészségmegőrző túrát.)

ÁPRILIS 22. – CSÁRDA TÚRA (SK)

Az észak-komáromi Szabadság Vándorai Túrakerékpáros Egyesület szervezi a Komáromi Napok egyik előrendezvényeként, az ismert bringás, Bujna Zoltán vezetésével. 2003-ban szervezték az első Csárda Túrát Komárom és környéke szépségeinek és látnivalóinak megismertetése érdekében. A résztvevők a City 10, a Classic 40, az MTB 55, a Road 80 és az Extrem 110 útvonalak közül választhatnak.

Az útvonalakról
A City 10 táv – kisgyermekes családoknak a város különböző pontjait kell felkeresni, ahol megoldandó feladatok várnak a kerékpárosokra. Az indulók tetszés szerint járhatják be ezeket a helyeket. A feladatsor csak az indulás napján lesz elérhető. A távon nincs időmérés, se kiértékelés. Az útvonal 13 óráig tart nyitva.

A Classic 40 táv ahogy a neve is mutatja egy klasszikus körtúra, amely végig aszfalton halad. A várost elhagyva az első 15 kilométer biztonságos kerékpárúton vezet, a következő 15 kilométer alacsonyforgalmú út, a város előtti utolsó 7 kilométer forgalmasabb nemzetközi út. A távon egy frissítőállomás lesz.

Az MTB 55 kategória 70 százaléka terepen vezetett, és egy kisebb dombot is meg kell mászni, ezért teljesítése terepkerékpárt és jobb erőnlétet igényel. Ajánlatos az útvonalat GPS-re tölteni! Az úton kettő frissítőállomás lesz.

A Road 80 kategória aszfalt úton halad több kisebb dombbal fűszerezve. Teljesítése jobb erőnlétet igényel. Az útvonalon távolságban arányosan elhelyezett kettő darab frissítőállomáson lesz.

A Extrem 110 kategória aszfalt úton vezetett táv több kisebb dombbal és egy erdei emelkedővel fűszerezve. Teljesítése kiváló erőnlétet igényel. Az útvonalon távolságban egymástól arányosan elhelyezett három darab frissítőállomás lesz.

Nevezni az esemény weboldalán lehet  (április 19-ig) vagy a helyszínen lehet. További információk a már említett weboldalon, illetve az esemény FB-oldalán találhatók. 

 

ÁPRILIS 29. – EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ TÚRA (HU)

A dél-komáromi Brigetio Kerékpáros Sportegyesület idén is nagy szeretettel várja a mozogni, kikapcsolódni vágyókat egészségmegőrző túráin – amelyek közül az egyik a Komáromi Napok idejére esik! A kirándulásokon kortól, felkészültségi szinttől függetlenül bárki részt vehet, célunk, hogy a résztvevők jól érezzék magukat és kellemesen elfáradjanak. Kényelmes tempóban, pihenőkkel, változatos útvonallal várunk Titeket! A részvétel ingyenes.

További információk: az esemény weboldalán és FB-oldalán

ÁPRILIS 30. – III. BRIGETIO MTB MARATON ÉS GYERMEKVERSENYEK (HU)

A Komáromi Napok programsorozat részeként a dél-komáromi egyesület 33 km-es MTB Maratont szervez Komáromban, a Monostori Erődben. A kerékpárverseny csodálatos környezetben halad, útvonala a Monostori Erődből indulva Koppánymonostort, a Cross pályát, a Dunapartot és a Fenyveserdőt érinti. Ezen a napon a gyermekeket is izgalmas versennyel várják.

További információk az esemény weboldalán és FB-oldalán
Előnevezni április 26-ig lehetséges ITT.