Sport Dél-komárom 2023. 11. 22.

Pekler Zalán aranyérmet nyert a dohai sportlövők világkupa-döntőjén!

Az idei Európa Játékok négyszeres aranyérmese, a dél-komáromi Pekler Zalán, légpuska versenyszámban részt vett a dohai világkupa-döntőn, és kiváló teljesítményt nyújtott. Az alapversenyt 630,3 körrel zárta, ezzel a harmadik helyen kvalifikálta magát a nyolcas döntőbe.

A döntő során Pekler Zalán az első öt lövés után a második helyen állt, majd a 10. és a 12. lövés után is a harmadik helyen volt. Habár egy rövid ideig visszaesett az ötödik helyre, a verseny közben újra előretört, és a 17. lövésnél már a második helyen találta magát. A 19. lövésnél pedig már az élen állt, és megőrizte vezető pozícióját. Végül 251,2 körrel győzött, 1,8 körrel megelőzve a második helyezett szerb Lazar Kovacevicet. A harmadik helyen a cseh Jiri Privratsky végzett 229,5 körrel.

Pekler Zalán a győzelme után elmondta: „Nagyon szerettem volna így zárni ezt az évet, és sokat készültem a világkupa-döntőre. Örültem annak, hogy az alapversenyben ismét sikerült átlépnem a 630 körös határt. A döntőben izgultam, de sikerült kezelni a nyomást. Tudtam, hogy nagy tízesekre lesz szükségem az aranyéremhez. Szerencsére két 10,8-as lövés segített nekem, és végül meg tudtam tartani az előnyömet.”

Ez a magyar küldöttség első érme volt a versenyen. A viadalon további magyar sportolók, Mészáros Eszter (puska) és Major Veronika (pisztoly) is képviselték az országot. Péni István vírusos betegsége miatt nem tudott részt venni a versenyen.

(Az MTI cikke alapján / Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt)