Oktatás 2023. 01. 19.

Tovább csúszik a projektmegvalósítás Ógyallán

Folytatódik Ógyalla város kálváriája a magyar óvoda bővítésével kapcsolatban, melyet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által nyújtott támogatás második köréből realizálnak. 

A Feszty Árpád Alapiskola és Óvoda intézmény bővítésének munkálatai sokkal nagyobb erőbedobással, de újabb és újabb gondokkal folytatódnak.

A második körben tervezett átadási határidőt 2022. november 23-át sem sikerült a kivitelező cégnek teljesítenie. „Az alsóbb szinteken – önhibánkon kívül – a szennyvízcső eltömődésére lettünk figyelmesek. A cső elszakadt, az alsóbb szintek elárasztódtak. Ugyan a jelenlegi kritikus állapot nem érinti közvetlenül a harmadik szinten zajló építési munkákat, mégis szorosan összefügg a harmadik emelet befejezésével. A rendkívüli helyzet megoldására ráadásul biztosító bevonása is szükséges. Amint felmérik, mekkora a kár, nekilátnak a vészhelyzet eltávolításának. Azon felül, hogy a kivitelező is állandó késésben van, jelen helyzet is nehezíti az előrehaladást. A teljes megbízást csak 2023 tavaszán sikerül majd befejezni.” – adta hírül Ógyalla Városi Hivatala.

Ógyalla városának ezért újfent kérvényeznie kellett a projekt meghosszabbítását, melynek a Bethlen Gábor Alap egyelőre eleget is tett. 

A Feszty Árpád Alapiskola és Óvoda felújítási munkálatainak első fázisa 2022-ben eddig jutott: