Oktatás 2022. 11. 08.

Tolódnak az ógyallai magyar óvoda felújítási munkálatai

Hosszas egyeztetések sora és az inflációs válság miatt egyelőre tolódnak a munkálatok a Feszty Árpád Alapiskola és Óvoda kapcsán Ógyallán.

A június végére ígért átadást első körben nem sikerült megvalósítani, így a Bethlen Gábor Alaphoz hosszabbítási kérelmet nyújtott be Ógyalla Önkormányzata. “Sajnos az első, márciusban kiírt közbeszerzést meg kellett szüntetnünk adminisztratív hiba miatt és az egészet újra versenyeztetni. Az építkezési területet csupán 2022. június 15-én tudtuk átadni, mely szintén nem volt zökkenőmentes. Az előre nem látható

tervezési, kivitelezési, valamint technológiai gondok és az építkezési anyagok rohamosan növekvő árai, valamint az anyagbeszerzéssel kapcsolatos gondok megnehezítették a dolgunkat.”

mondta el Deme László igazgató.

A pályázat újfent közbeszereztetésének nyertese végül a pozsonyi székhelyű FENSTER HAUS a. s. cég lett. “Rengeteg hulladékkezelési kérdést is meg kellett oldani, melyek a talaj felbontása után keletkeztek. Az eredeti projektterv nem számolt ekkora mennyiségekkel, a válsághelyzet pedig az ármeghatározásban okozott gondot szinte minden egyes tételnél.” – mondta Deme László. „Az anyagárakra való tekintettel próbáltunk emelést is kérvényezni, sajnos azonban sikertelenül. Az idő is ellenünk játszott,

minden igyekezetünk ellenére sem tudtunk elegendő nyomást gyakorolni a kivitelező cégre az ütemterv betartására.

A felmerült problémák javarészt objektív jellegűek és több felelős személy együttes munkája kellett a gondok eltávolításához, illetve az új megoldások kereséséhez.”

A felújítási program hivatalos befejezése előreláthatólag 2022. november 23.