Kultúra 2014. 10. 01.

Quimby, Kiscsillag, bor és gasztronómia Madaron!

Quimby, Kiscsillag, Fluor Tomi és még további húsz programpont várja a hétvégi Madari bor- és gasztrofesztivál látogatóit. A háromnapos rendezvény péntek délután kezdődik Madar község szőlőhegyén, a festői Sutyu völgyben.

Az elmúlt években több ezer látogatót vonzó Sutyu völgyben, a rendezők idén is erős programmal készülnek.

Zene

A fesztiválon képviselni fogja magát a magyar alternatív zene élvonala, itt lesz Kiss Tibi a Quimbyvel, Lovasi András a Kiscsillaggal, valamint a Mizu c. dallal elhíresült Fluor Tomi is. Az idősebb korosztályra is gondoltak a szervezők, lehet majd mulatni a 3+2-re, a Két szoknya egy nadrág operettfeldolgozásaira, de illt lesz a szlovák Eminent és Vidoq’s criminal record zenekar is. A péntek mulatós, a szombat éjszaka retro partival záródik.

Bor és gasztronómia

A hétvége elsősorban a kiváló felvidéki borokról és azok kóstolóiról fog szólni. Tizennégy helyi pincészet és további tizenegy vendégborász várja az érdeklődőket. A borok mellett hasonlóan nagy szerepet kap a gasztronómia is. A Nomád udvarban ökörsütés, a gasztro korzón látványkonyha, lepény, kürtöskalács, valamint helyi specialitások várják a látogatókat.

Nagycsaládosok figyelem!

A gyerekek számára tízéves korig ingyenes a belépés! A fesztiválon továbbá gyermekmegőrző is működni fog. A gyerekek kipróbálhatják az ugrálóvárat, a középkori püfölő játékokat vagy a számszeríj használatát. Felfedezhetnek egy igazi jurtát és az Első izsai lovas- és hagyományőrző egyesület jóvoltából lovagolhatnak is. Csütörtök éjfélig még kapható családi jegy, melynek ára mindössze 19€ (ugyanezen jegy ára a helyszínen már 30€ lesz).

A fesztivál teljes programját ide kattintva lehet megnézni. Figyelem! Kedvezményes jegyek csupán csütörtök éjfélig válthatóak!

 A Sutyu völgy megközelíthető Komárom felől (20km) a 64-es, Érsekújvár (40km) felől az 509-es főúton. Budapestről kb. másfél óra alatt (80 km) lehet a helyszínre jutni. Komáromból és Párkányból fesztiváljáratok, a környékbeli falvakból Partybuszok indulnak, a részletekért kattints ide.

A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak az idei év utolsó nagy durranásán!

(foto: Tomáš Horváth)