Mix 2020. 06. 27.

Régiónk kristálytiszta ajándéka, a pati forrásvíz ismét várja a strandolókat

Ismét megnyitotta kapuit a Pati Termálstrandfürdő, mely a kimeríthetetlen, friss termálvizének köszönhetően a régió egyik legkedveltebb üdülőhelye. A Komárom közelségében található strandfürdő a rendkívül népszerű csúszdák és tanösvénye mellett újdonsággal is várja a látogatókat.   

Szlovákia legdélebbi strandfürdője 6 medencével és 3 különböző csúszdát tartalmazó csúszdavilággal rendelkezik. A Pati Termálstrandfürdő ügyvezető igazgatója, Boncsek Péter szerint a strand sikere mögött mégis maga a pati forrásvíz bújik meg, mely szinte egyedülálló a régióban. “A természet nagy ajándéka az a forrásvíz, ami itt található. A szinte korlátlan mennyiségű termálvíznek köszönhetően ugyanis lehetőségünk van arra, hogy folyamatosan cseréljük a medencék vizét, így a strandolókat mindig friss, kiemelkedő minőségű, kristálytiszta vízzel tudjuk fogadni – mondta el Boncsek Péter. 

A Komáromtól mindössze 15 km-re található pati strand további különlegessége az a 3 csúszdából álló csúszdavilág, melyen mindenki megtalálja a szórakozást. A 90 méter hosszú, 10 méternél is magasabb Anaconda a kalandvágyók, a 6,5 méter magasról induló Kamikaze az adrenalin kedvelői, míg a 2,5 méter széles szupercsúszda a családok és a kisebbek nagy kedvenceivé váltak az évek során. A Pati Termálstrandfürdő emellett folyamatosan törekszik az újdonságok bevezetésére, így ezúttal is várják fejlesztések a látogatókat: “Teljeskörű modernizáción esett át az öltöző épülete. A felújítás a külsőt és a belsőt is érintette, így nem csak esztétikailag, de funkcionálisan is sikerült megújítani. Emellett természetesen folyamatosan próbálkozunk újabbnál újabb fejlesztésekkel kedveskedni” – mondta az ügyvezető igazgató. 

A strand mindennapjaiban a természethez való közelség is kiemelt helyet foglal el, melyet hűen tükröz a hatalmas zöld övezet és a strand területén található három kis tóból álló tanösvény is. “Az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt fektettünk a természethez való visszakanyarodásra. Így jött ennek a három kis tóból álló tanösvénynek is az ötlete, mely tavaly nagy érdeklődést váltott ki és rendkívül kedvelt volt minden korosztály körében” – tette hozzá Boncsek Péter, igazgató. 

A Pati Termálstrandfürdő igazgatója végezetül a koronavírus járvány okozta helyzet rájuk gyakorolt hatására is kitért. Habár a legtöbb korlátozás már megszűnt, pár dologra még ügyelniük kell: “Tulajdonképpen a megszokott működési elvek alapján üzemelünk. A járvány miatti legtöbb megszorítást már egyébként is visszavonták, az érvényben lévő 2 méter távolság pedig a rendelkezésre álló nagy terület miatt könnyen betartható. Egyedül az ivókút nem üzemelhet, ezt leszámítva viszont mindenben vendégeink rendelkezésére állunk” – mondta el végezetül a pati strand igazgatója, Boncsek Péter.    

A strand napi belépőinek árai nem változtak, így a teljes árú jegy továbbra is 6 €, míg a gyermek napijegy és a 18 óra utáni kedvezményes belépő csúszdavilág használattal egyaránt 3 €. Egy éves korig a gyermekek ingyenesen léphetnek be a strand területére. A Pati Strandfürdő egész nyáron, minden nap 7:30-tól 20:00-ig várja a strandolókat.