Város Dél-komárom 2021. 12. 06.

Rendkívüli bejelentést tett Dél-Komárom polgármestere

Közel 1500 család kap plusz támogatást. A Városházán tartott tájékoztatón a térség országgyűlési képviselője, Czunyiné dr. Bertalan Judit is részt vett.

-Dél-Komárom gondoskodó önkormányzat, mely egy olyan egyedülálló kedvezményrendszert alakított ki a városban, amely példa nélküli Magyarországon is – mondta dr. Molnár Attila, aki felsorolta a városban nyújtott eddigi támogatásokat.

A fiatalok első lakáshoz jutási támogatását, a kelengyepénz biztosítását, az első házasulók támogatását, a hetven éven felüliek ingyenes szemétszállításának biztosítását, az óvodákban bölcsődékben térítésmentesen igénybe vehető közétkeztetést, a diákok térítésmentes közlekedésének biztosítását, a 24 órás gyermekellátás biztosítását, az oltópontok és a covid ellátás működtetésére biztosított önkormányzati forrásokat, a felsőoktatási ösztöndíjprogramban való részvételt, a kormányzati családi otthonteremtési támogatáshoz kapcsolódva a komáromi családoknak biztosított kedvezményes telekvásárlási lehetőséget.

Dr. Molnár Attila kiemelte, a járvány alatt több intézkedést is tettek melyekkel segítették a komáromiakat: eltörölték a garázsadót, az iparűzési adó megfizetését 1 millió 250 forint adóalapig teljesen elengedték. A kelengyetámogatást 100 ezer forintról 200 ezer forintra emelték. Az első lakáshoz jutás támogatást egyszeri 250 ezer Ft támogatással vezették be. Elengedték a közterületi teraszdíjat, közel 100 millió forinttal segítették a Selye János Kórházat és a háziorvosi praxisoknak több esetben is, 250 ezer forintos támogatást nyújtottak. Biztosítottok a cafatéria juttatást a teljes közszférában és az idegenforgalmi adót is elengedték ebben az évben.

– A legfontosabb azonban az, hogy konkrét anyagi segítséget is tudjunk nyújtani. A teljes közszférában ezért egyhavi plusz juttatást biztosítunk még az ünnepek előtt: az egészségügyi alapellátás, a szociális szféra, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat, a bölcsődék és az óvodák dolgozói, a könyvtár és múzeum és a városi cégek dolgozóinak. 100 ezer Ft egyszeri nettó bérkiegészítést tudunk biztosítani a Selye János Kórház valamennyi munkatárásnak, továbbá 50 ezer forint egyszeri nettó bérkiegészítés kapnak a rendőrkapitányság, a katasztrófavédelem és a komáromi mentőállomás dolgozói. Ezzel az év vége előtt közel 1500 családnak tudunk segíteni – fogalmazott a városvezető.

(Forrás: komarom.hu)