Mix 2023. 05. 17.

Bulizni biztonságtudatosan is lehet – pánikgomb a BS appban!

Erősödik a Balaton Sound a biztonságos fesztiválozást segítő szakértői csapata. Dr. Zacher Gábor toxikológus és Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus mellé -Safety First „nagykövetként” csatlakozott Dr. Molnár István Jenő, jogász, bűnmegelőzési szakértő, valamint a Tits Gang, DJ Yamina és DJ Metzker Viktória, a biztonságos bulizás aktív szószólói is.

A szakértő csapatot a fesztiválon önkéntesek segítik, ehhez már várják a fiatalok jelentkezését.

Öt éve hívták életre a Balaton Sound szervezői az azóta is jól működő és folyamatosan fejlődő Safety First programot, mely egy szakértői csapat segítségével, illetve a fesztiválozók bevonásával tesznek konkrét lépéseket annak érdekében, hogy minél tudatosabban és biztonságosabban szórakozzanak a fiatalok: fesztiválozás közben is figyeljenek egymásra és cselekedjenek, ha szükséges.

A kezdeményezés keretében fesztiválszervezőkés külsős szakértők gyűjtötték össze az általuk leggyakrabban tapasztalt fesztivál problémákat, illetve azt, hogy a fiatalok miként előzhetik meg ezeket. A szakértői csapat, valamint az őket segítő önkéntesek a fesztiválon is jelen vannak, hogy helyszíni jelenléttel és segítségnyújtással is hozzájáruljanak a biztonságos szórakozáshoz.

A Safety First program fontos, innovatív eleme továbbá a rendezvény alatt a SOUND applikáción belül működő „pánikgomb”, amely lehetővé teszi, hogy a fesztiválozók könnyedén jelezhessék a fesztivál szervezőinek, ha segítségre szorulnak, vagy ha problémás esetet észleltek.

A Safety First program újszerűségét és hatékonyságát is mutatta, hogy a Sound szervezői korábban elnyerték Hollandia vezető fesztivál-weboldala, a Festileaks.com-nemzetközi fesztiválokat értékelő versenyében a “Legjobb Logisztika” díját.

A nagyköveti csapat új tagja DJ Yamina, aki DJ Metzker Vikivel közösen segíti a Safety First törekvéseit. Mint mondják: “Oszlopos tagjai vagyunk évek óta az éjszakai életnek, melynek során rengeteg fiatallal találkozunk, és a generációkon keresztül vizsgálhatjuk és szemlélhetjük kívülről (de közelről) a buli-kultúrájukat. Óriási felelősség van rajtunk, egyrészt a nagy követőtábor miatt a social térben, másrészt mivel a buli ívét, menetét és hangulatát is mi alakítjuk. Rengeteg fiatal követi mindennapjainkat, cselekedeteinket, köztük sok lány példaképként tekint ránk. Ezért is fontos számunkra a Safety First projekt.

A Safety First kezdeményezés keretében önkéntesek bevonására és edukációjára is nagy figyelmet fordítanak a szervezők.Az önkéntesek jelentkezését az alábbi felületen várják a szervezők: www.fesztivalonkentes.hu

Ugye Te is akarod, hogy a fesztiválozás minél kellemesebb emlék legyen? Bulizz ésszel! Jegyvásárlásra fel!