Kultúra 2017. 02. 03.

Selye gimi: Lenyűgöző eredmény a járási a sportversenyeken

A komáromi Selye János Gimnázium a színvonalas oktatás és tanulmányi versenyek mellett rendkívüli hangsúlyt fektet a sportolásra és testnevelésre is – mindezt bizonyítják az iskola csapatai által elért eredmények a járási sportversenyeken.

A gimnázium kosárlabdacsapata címvédőként léphetett pályára a 2016. november 30-án megrendezett járási kosárlabda-bajnokságon, ahol egyértelmű fölénnyel az 1. helyen végzett. A kosárlabda csapatot a következő diákok alkották: Talian Dominika, Fehér Fruzsina, Pongrácz Anna, Pongrácz Emma, Kocskovics Kitti, Nagy Réka, Nagy Natália, Bukovszky Orsolya, Horváth Mónika, Hanko Barbara, Varga Viktória, Pampiszli Erika.

A szintén címvédő kézilabdacsapat 2017. január 19-én „vette fel újra a kesztyűt”, s állt magabiztosan a kihívás elé, hogy legyőzve ellenfeleit újra a dobogó legmagasabb fokára álljon. Az 1. helyezést elérő csapatot az alábbi diákok alkották: Talian Dominika, Pint Lilla, Pongrácz Anna, Pongrácz Emma, Fodor Kata, Horváth Mónika, Jakab Adrienn, Czibor Kinga, Bukovszky Orsolya, Vanya Zsuzsanna, Veszprémi Rebeka, Ábrahám Ágnes.

Az idei évben első ízben vett részt a nyolcosztályos gimnázium diákjaiból álló csapat az alapiskolák és nyolcosztályos gimnáziumok számára rendezett járási kosárlabda-bajnokságon, ahonnan 2016. november 15-én az első helyért járó díjjal térhettek haza. A csapatot alkották: Pint Lilla, Csomor Eszter, Ádám Eszter, Rácz Lili, Vanya Zsuzsanna, Borvák Annamária, Fiala Tímea, Kovarčík Beáta, Krizsan Réka.

Mindhárom csapatunknak gratulálunk a kivételes eredményhez és további sok sikert, kitartást kívánunk a februári kerületi bajnokságokon!

Vajányi Orsolya,
a Selye János Gimnázium tanára

Szólj hozzá!