Mix 2019. 02. 13.

Selyés sikerek a Felvidéki Magyar Matematikaversenyen

Idén a pozsonyi Duna utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium vállalta a XLIII. Felvidéki Magyar Matematikaverseny – Oláh György Emlékverseny megszervezését, mely február 10-12. napokon zajlott. Köszönet illeti a szervezői stáb tagjait, hiszen precíz munkájuk eredményeként minden résztvevő diák és tanár igazán kellemes élményekkel gazdagodhatott.

A versenyen összesen négy kategóriában közel 100 középiskolás vágott bele a négy órán át tartó feladat-kidolgozásba. A verseny kiértékelésekor a komáromi Selye János Gimnázium tanulói domináltak a dobogón, hiszen a négy kategóriában három 1. helyet és egy 2. helyet szereztek:

1.évfolyam – 1. hely: Téglás Panna

3.évfolyam – 1. hely: Jánosdeák Márk

3.évfolyam – 2. hely: Pinke Andrea

4.évfolyam – 1. hely: Bukor Benedek

A gimnázium tanulói közül a fenti dobogósokon kívül még Simonics Bence (1. évf.), Vitálos Ágnes (2. évf.) és Markó Anna Erzsébet (4. évf.) is az eredményes, díjazott megoldók között szerepelt.

A legsikeresebb tanulók az idén tavasszal Marosvásárhelyen (Erdély) sorra kerülő 28. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen képviselhetik majd régiónkat, ahol a Kárpát-medence legjobb magyar anyanyelvű matematikusai mérkőznek meg egymással.

A tanulók sikereiben nagy szerepük van felkészítő tanáraiknak (1. évf.: Dr. Bukor Emőke, 2. évf.: Lami Zsuzsanna, 3. évf.: Dr. Édes Erzsébet, 4. évf.: Horváth Katalin és Dr. Bukor Emőke). Mindannyiuknak további eredményes munkát és sok sikert kívánunk.

(Fonód Tibor)