Kultúra Dél-komárom 2022. 10. 14.

Seregnyi programmal készül az őszre a Mozaik

A Dél-Komárom szívében található Mozaik – Könyvesbolt és Kávézó egyfajta kultúrmissziót tölt be a városban. Győrfi Mónika tulajdonossal beszélgettünk.

– Az utóbbi hónapokban jelentős átalakuláson mentünk keresztül. Hangulatában is megújult a Mozaik, bővült a helyi termék kínáltunk, és megnyitottuk az antikvárium részlegünket is, közel 3000 kötetet kínálunk. Mindezek mellett nem csupán Mező Helga festményei és kerámiái lettek többen, de Kovács Ildikó nálunk kiállított képeinek száma is megnövekedett. Ezzel összefüggésben azt tervezzük, hogy karácsonyhoz közeledve licitet szervezünk, a bevétel egy részét pedig a komáromi mentőállomásnak ajánljuk fel – mondta Győrfi Mónika.

Ami pedig a programokat illeti, abban sem lesz hiány a következő hetekben a Mozikban, hiszen holnap, azaz október 15-én indul a Pódium sorozat, melynek első alkalmán 16 órától Volincsák Luca olvas fel Örkény Egyperces novelláiból. Október 22-én a Mozaik matiné keretében a Tökföld meséje című zenés bábjátékot adják elő, október 29-én pedig borestre várják az érdeklődőket, ekkor Maller Zsolt, a Cervus Pincészet borásza mutatkozik be.

November 5-én Nánási Katalin mesél az El Camino portugál szakaszán szerzett élményeiről egy vetített képes előadás alkalmával, november 19-én pedig szintén borestet tartanak.

Valamikor novemberben, – egyelőre még nem tudni pontosan melyik napon -, de vendégük lesz Gárdonyi Géza dédunokája, Keller Péter is, aki a Gárdonyi emlékév kapcsán izgalmas háttérbeszélgetésen mutatja be az Egri csillagok szerzőjét.

A Mozaik az adventi hétvégéke is készül már, mikor is forralt borral és pódiumbeszélgetésekkel igyekeznek becsalogatni a komáromiakat.