Kultúra 2017. 03. 24.

Simogató magyar underground Szlovákiából – megjelent a Jóvilágvan harmadik lemeze

Tátongó mélység, elrepítő chill, költői szövegek, zenei átgondoltság, hét zenész, két év munkája, 11 dal. Felvidék legismertebb underground zenekara, a Jóvilágvan megjelentette harmadik nagylemezét.

A Hanne (2011) és a Štúrovszkaya (2014) után a zenekar self-titled lemezzel jelentkezik, mely törekszik a nyugodtabb, letisztultabb hangzásra, gondolatiságában festői, szövegében pedig költőiségre törekszik. Grafikájában minimalista, zenéjében szándékosan kiüresedő az előző lemezekhez képest.

A teljes lemez meghallgatható itt: http://bit.ly/2nHjptp

A rajta szereplő 11 dal hangzásában és lüktetésében is újszerű, a dalok témái sokrétűek – a lemezen egymásba fonódik művészet, egzisztenciális útvesztő, társadalomkritika, kétségbeesés, harmónia és önfeledt életigenlés.

A lemez borítóját Huszlicska Áron (Huszlion) tervezte, a hangfelvételek az esztergomi Genezáret stúdióban készültek, s végül a Stamusic Studióban nyerték el végső formájukat.

A lemez megjelentetését szponzori felajánlások és pályázati források tették lehetővé.

A zenekar március 30-án mutatja be színpadon is az új szerzeményeket. Mindenkit szeretettel várnak a budapesti Barba Negra Music Clubba, ahol 9 órától a Slam Poetry Felvidék tagjai nyitják az estet, majd utánuk következik a Jóvilágvan két órás nagykoncertje.

Információk itt: http://bit.ly/2ltQXqN
Jegyek elővételben: http://bit.ly/2mPk33R

HÁTTÉRINFORMÁCIÓK

A zenekarról: A párkányi Jóvilágvan zenekar 2007-ben alakult, s azóta törekszik őszinte, igényes zenével népszerűsíteni az underground muzsikát és az anyanyelven való zenélés fontosságát. A jelenlegi lemezen hallható Melyiké vagy c. dal 2014-ben a Gombaszögi Nyári Tábor fesztiválhimnusza volt. 2015-ben elkészítették Felvidék zenészeinek és énekeseinek összefogásával a Levegő c. dalt, melyet Harmónia-díjjal jutalmaztak.

Melyiké vagy:  http://bit.ly/2nVDz09
Levegő: http://bit.ly/2iYfT9t

 

Tagok:

Bokor Réka – ének
Gazdík Miroslav – basszusgitár
Jáger Zoltán – dob
Szabó Máté – gitár
Trencsík Pál – billentyű, hegedű
Valasek Zoltán – gitár
Matus Péter – basszusgitár, billentyűk

facebookhttps://www.facebook.com/jovilagvan/?fref=ts