Város Dél-komárom 2018. 05. 11.

Sportban és helyesírásban is jeleskedtek a dózsások

Immár második alkalommal hirdette meg labdarúgó versenyét az OTP Bank Bozsik-program az abban résztvevő oktatási intézmények részére. Ez évben közel 400 diákot neveztek pedagógusaik, akik közül 35-35 gyermeket hívtak meg az edzésnapokra, ahol az MLSZ szakemberei mentorok bevonásával választották ki azt a 18-18 játékost, akik részt vehettek az április végi kelet-nyugat összecsapáson.

A Dózsa Iskolát Bigun Martin 4. osztályos tanuló képviselte, aki bejutott az utolsó fordulóba. Martin nemcsak a pályán bizonyította tehetségét, de ügyességi és labdarúgáselméleti feladatokban is versenyezett csapattársaival. A gálameccs helyszíne a Telki Edzőcentrum volt, ahol a gyerekeket olyan labdarúgók mentorálták, mint Király Gábor, Juhász Roland, Gera Zoltán, Torghelle Sándor vagy éppen Nyilasi Tibor.

További hír az iskola tájáról, hogy az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja idén 30. alkalommal rendezte meg a Gerencsér Éva megyei magyar nyelvi tanulmányi versenyt a negyedikesek részére.

A cél a helyesírási készség és jártasság fejlesztése, anyanyelvünk ápolása, valamint a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudat erősítése volt. A Dózsa diákja, Kiss Dominik az 5. helyezést érte el.

(komarom.hu / a szerző Nikicser Dóra pedagógus)