Város 2014. 10. 23.

Stubendek: Komárom pozitív kampányt érdemel

Amikor a komáromi polgárok megbízásából elindultam a polgármesteri hivatásért, úgy döntöttem, hogy végig pozitív kampányt fogok folytatni.

Kezdettől fogva arról akartam beszélni, ami Komáromot újra egy fejlődő és élhető várossá teheti. Talán az ellenlábasaim is elismerik, hogy nem vagyok az a típus, aki mások befeketítésével, lejáratásával próbál mindenáron a csúcsra törni. De még ennél is nagyobb súllyal esik latba annak a felismerése, hogy városunk lakosai belefáradtak a sárdobálásba és végre érveket szeretnének hallani. Ezért is kezdeményeztem a polgármesterjelöltek nyilvános vitáját.

Ez nem jelenti azt, hogy megkerülném a válságos helyzetet, amit a jelenlegi városvezetés csak tovább mélyített. A hibákat fel kell tárni, hogy mielőbb orvosolhassuk azokat. Nem kívánom továbbá megkerülni azt a pártpolitikai paktumot sem, ami újabb négy évre bebetonozná a városházán az önző egyéni érdekek politikáját. Mindez felelőtlenség és a november 15-ei választások tétjének elhallgatása lenne.

Fontosnak tartom leszögezni, hogy aljasnak tartok minden olyan megnyilvánulást, ami a jelölteket személyükben támadja. Nem kivétel ez alól az egyes jelöltek óriásplakátjainak megrongálása sem. Az ellenfél hitelének rombolása, az árulózás nem egyeztethető össze a tisztességes verseny szellemével.

Kampányidőszak ide vagy oda, egymás emberi méltóságát tiszteletben kell tartanunk. Ezért is vettem sajnálattal tudomásul, amikor Bastrnák Tibor a korom kapcsán intézett ellenem kirohanást. A túloldalon sajnos úgy tűnik, még mindig így megy ez: használható érvek híján csak a személyeskedés marad. Tibornak ezúton is azt kívánom, hogy ebben a korban legalább ő is ilyen jól bírja majd tartani az iramot, ahogy én. Egyébként nem kívánok a korral foglalkozni, nem lenne elegáns kihasználnom a nálam fiatalabb jelöltek tapasztalatlanságát.

Egyesek most abban bíznak, hogy a szavazófülkékben a gyűlölet mozgosít a legjobban. Én viszont úgy gondolom, hogy csakis a jószándék és a megértés szabadítanak fel pozitív energiát. Komáromnak ma erre a mozgósító erőre van szüksége.