Kultúra 2019. 09. 30.

Számos program az Idősek iránti tisztelet hónapján

Október az Idősek iránti tisztelet hónapja, amely a szép kort megélő emberekről és megbecsülésükről szól. Komárom város minden évben több programmal tiszteli meg az időseket ez alkalomból.

Október 11-én a Városi Művelődési Központban 18.00 órakor kezdődő jótékonysági koncertre a város tiszteletjegyeket biztosít a nyugdíjasoknak. A koncert a Budapesti Operettszínház, a Madách Színház, a Győri Nemzeti Színház és a Pécsi Nemzeti Színház művészeinek közreműködésével jön létre. Bevételét a szociálisan rászoruló középiskolások támogatására fordítják a szervezők.

Október 13-án 15.00 órakor kerül sor a felújított komáromi nyugdíjas klub ünnepélyes átadására, amelynek során a székesfehérvári énekesnő, Dézsenyi Zsófi és partnere kedveskedik majd magyar táncdal slágerekkel az ünnepelteknek.

Október 14-én a Városi Művelődési Központban 14.00 órai kezdettel a közismert televíziós személyiség, Gizela Oňová énekesnő ad elő örökzöld szlovák és magyar slágereket. Az egy órás díjmentes műsorra, ami a „S úsmevom a so spevom“ címet viseli, minden szépkorút várnak.

A mozi kedvelőinek október 22-én a Tatra Mozi vetíti 10.00 órától a Colette c. magyar szinkronos filmet, 13.00 órától pedig a Teroristka című cseh komédiát nézhetik. A belépés a nyugdíjas korú filmkedvelőknek ingyenes.

Őrsújfalu városrészen működő nyugdíjas klub tagjait október 3- án, a Kavai nyugdíjas klub tagjait október 10-én köszönti fel Keszegh Béla polgármester egy ebéddel egybekötve, Október 17-én az Ispotály utcai Nyugdíjas Otthon lakóinak felköszöntésére kerül sor ajándékcsomagok átadásával.

Az önkormányzat a szépkorúakhoz kötődő fontos évfordulókról sem feledkezik  meg. Az Idősek hónapja apropóján a polgármester úr a szociális osztály dolgozóival együtt tiszteletét teszi Komárom legidősebb polgárainál.

„A szépkorúakra való odafigyelés fontos pillére az önkormányzat munkájának, hiszen a helyi közösség nélkülözhetetlen tagjai.  Hálával tartozunk az idősebb generációknak, mert az ő munkájuk eredményére támaszkodva tudja a mai nemzedék a várost tovább fejleszteni“- hangsúlyozta Keszegh Béla polgármester.

„Szükség van idősebb polgártársaink tanácsaira, bölcsességére, amellyel rendelkeznek. Élettapasztalataikból fakadó történeteiket érdemes meghallgatni. Olyan várost szeretnénk, ahol a tisztelet az időseknek az egész évben kijár“ – tette hozzá Komárom város polgármestere.