Város Dél-komárom 2018. 01. 08.

Százezerrel támogatja a friss házasokat a város

Újabb segítő kezet nyújt Dél-Komárom a fiataloknak, jövőre ugyanis egyszeri vissza nem térítendő százezer forintot kapnak a friss házasok. Mindezt a város gazdálkodása teszi lehetővé, az önkormányzat ezzel is segíti a lakosságot és ösztönözi a fiatalokat a gyerekvállalásra és a házasságkötésre – írja a komaromhirado.hu. 

A komáromi városvezetés kiemelten kezeli a családok támogatását, ezt bizonyítja az a több intézkedés is az utóbbi évekből, melyek még inkább segítenek abban, hogy az itt élők közös otthonuknak tekinthessék Komáromot.

„Ilyen intézkedés volt egyebek közt az újszülött gyermekek támogatása, a kismamák és a diákok ingyenes utazása a helyi járatokon, a 70 éven felüliek szemétszállítási díjának átvállalása, és számos olyan intézkedés, amely a családok támogatását szolgálja” – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila polgármester.

Molnár Attila elmondta, régóta nagy figyelmet fordítanak a város lakosságszámának alakulására is. A gyermekvállalások ösztönzésének önkormányzati támogatásáról már rendelkezett és most a házasulókat kívánja egyszeri százezer forintos összeggel támogatni.

„Komárom gazdálkodása lehetővé teszi, hogy segítse a lakosságot és ösztönözze kicsit a fiatalokat a gyerekvállalásra és most a házasságkötésre is” – emelte ki Molnár Attila.

A 2016-os évben összesen 80, míg 2017-ben (november 30-ig) 79 házasságkötés esetében volt legalább az egyik házasulandó komáromi. Az ez évi költségvetésből – az előző évek házasságkötéseit alapul véve – 10 millió forintot szán az önkormányzat erre a célra.

A rendelet szerint százezer forint egyszeri, vissza nem térítendő pénzbeli támogatásban részesülnek azok a Komáromban házasulók, akiknek legalább egyike legalább 24 hónapja a város közigazgatási területén bejelentett állandó lakóhellyel rendelkezik.

(forrás: komaromhirado.hu)