Mix Dél-komárom 2022. 07. 01.

A dél-komáromi országtorta is bekerült a megyei értéktárba

A megyei értéktárbizottság legutóbbi ülésén tizenöt újabb kiválóságot helyezhettek szűkebb hazánk jelképes kincsestárába. 

– Megyénk gazdag a történelmi, kulturális, természeti értékekben és figyelemre méltó az épített örökségünk, de arra is büszkék lehetünk, hogy számos nagyszerű ember alkotott és alkot ma is nálunk, ezt bizonyítja a most elfogadott új értékek sora – fogalmazott Popovics György, a bizottság elnöke.

A dél-komáromi Sztaracsek Ádám által készített Komáromi kisleány 2018-ban lett Magyarország tortája.

Az édesség mézes-diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér is.

– A bejelentés egyedülálló siker nemcsak a torta készítőjének, Sztaracsek Ádámnak, a Jánoska Cukrászda valamennyi dolgozójának, hanem Komáromnak is egyaránt. Városunk feliratkozott a gasztronómia nagy térképére, amely az idegenforgalom és a turizmus szempontjából is kiemelt fontossággal bír! Gratulálunk, büszkék vagyunk a fantasztikus sikerre! Várunk mindenkit szeretettel, kóstoljanak bele Komáromba – nyilatkozta akkor dr. Molnár Attila polgármester a bejelentést követően.

A Jánoska Cukrászda mesetere egyébként idén egyedüliként két tortával is képviseltette magát a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjében , ahová a Csokoládé királyfi és a Kék Duna keringő elnevezésű kreációi jutottak be. 

(A kemma.hu cikke alapján)