Város 2016. 09. 19.

Szeptember 22-én ingyen buszozhatunk a városi járatokon

2016. szeptember 16-22-e között tarják Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Napot. A kampányba városunk is bekapcsolódik: szeptember 22-én, csütörtökön ingyenesen utazhatunk a városi buszokon.

Az önkormányzat a körülményeket is javítani szeretné, hogy még többen válasszák a buszközlekedést. „Folyamatosan szeretnénk felújítani a megállókat, hogy tisztább környezetben kényelmesebb legyen a várakozás. A buszmegállók cseréjében reklámügynökségekkel szeretnénk együttműködni, hogy az újítás ne a városi kasszát terhelje, hanem egy behatárolt hirdetési felületért cserébe a cégek vállalják a költségeket. Egy pályázat beadásán is dolgozunk, amelyek célja okos-buszmegállók kialakítása, ahol napelemes paneleken keresztül lehet a legpontosabb információkat megtudni az egyes járatokról, az érkező buszokról” – fejtette ki Keszegh Béla alpolgármester.

A kampány része lesz még több más program és rendezvény. A kerékpárosok, buszon utazók apróbb meglepetésekre is számíthatnak. Az iskolákban előadásokon keresztül bíztatják a diákokat a bringázásra és a biztonságos közlekedés betartására. „A komáromi régióban jelentősek voltak a kerékpáros fejlesztések az elmúlt években és ezt folytatni szeretnénk. Fontos a kerékpárutak hálózatba kötése és a városon belüli feltételek fokozatos kialakítása. Az idei évben több mint 20 helyen kerékpártartók épültek, vagy a korábbiak alakultak át. Remélem, Komáromban is egyre többen választják majd a jövőben ezt az egészséges közlekedési formát” – tette hozzá Stubendek László polgármester.

Az Európai Mobilitási Hét kampány célja az élhetőbb városok kialakítása azáltal, hogy a lakosok az autóikat nem használják szükségtelenül. A kampányt 1998 óta minden évben szeptember 16- 22. között tartják Európa országaiban.

(forrás: KomáromOnline, KL)

Szólj hozzá!