Város 2022. 09. 29.

Szeptember 30-tól oltakozhat az omikron elleni vakcinákkal Komáromban

Ahogy országszerte egyre nő a koronavírusos esetek száma, úgy a Komáromi járásban is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az oltás iránt. 2022 szeptember 30-tól, azaz péntektől a komáromi kórházban (SK) is beadatható a COVID-19 elleni oltás módosított változata.

A Comirnaty Original/Omicron BA.1 elnevezésű oltóanyag a koronavírus eredeti változatán kívül az omikron alvariáns ellen is védelmet nyújt. Ez az oltóanyag csak megerősítő adagként szúrható be a korábbi Covid-19 elleni oltások felvétele után, a 12 évesnél idősebb érdeklődőknek.

Ezzel a megerősítő adaggal leghamarabb három hónappal az utolsó vakcinaadag beadása után olthatják be a lakosokat. Aki eddig még nem oltatta be magát, az továbbra is részt vehet a Pfizer/Comirnaty és a Johnson&Johnson/Janssen oltóanyaggal történő vakcinációban.

Az oltakozás a komáromi kórház infektológiai osztályán, minden pénteken 8:00 és 13:00 óra között folyik. Az említett megerősítő adagot először szeptember 30-án, ugyanebben az időszakban adják be az érdeklődőknek, akik holnapra a www.korona.gov.sk portálon keresztül regisztrálhatnak.

Forrás: Agel sajtóhír, Hírek.sk