Régió 2019. 08. 13.

Szeptembertől jönnek az emeletes RegioJet vonatok

A RegioJet vasúttársaság szeptembertől emeletes szerelvényeket indít a Pozsony és Komárom közötti útvonalon. Ez már biztossá vált, miután a közelmúltban a Közlekedési Hivatal engedélyét is megkapta a társaság. Reményeik szerint ez nem kis mértékben fogja majd enyhíteni a vonal telítettségét. 

A RegioJet tömegközlekedési vállalat még év elején jelentett be több intézkedést, melyeknek köszönhetően kényelmesebb lett az utazás, különösen az ingázók körében. A szakaszokra osztott bővítés keretében elsőként a reggeli járatok kapacitását növelték. Korábban 912 ülőhely volt a három kora reggeli szerelvényen, ma már 1 136, az emeletes vonatok beiktatása után pedig 1 520 ülés lesz a járatokon – írja az ujszo.com.

A Közlekedési Hivatal a múlt héten hivatalosan is engedélyezte, hogy a szlovák vasúton járhassanak a külföldről behozott vonatok.

„Ez az előkészületek végső fázisa” – mondta Aleš Ondrůj, a RegioJet vállalat szóvivője. A héten különböző mérések következnek majd el a pozsonyi állomáson. „A Vasúti Kutatóintézet két szerelvényen méri le az elektormágneses kompatibilitást, ennek maghatározása és kiértékelése elengedhetetlen a vonatok pályára állítása előtt” – nyilatkozta a szóvivő, hozzátéve, hogy a német vasúttól kölcsönzik majd a vonatokat.

Ondrůj leszögezte, mindent megtesznek azért, hogy mihamarabb elindíthassák a szerelvényeket, de az engedélyeztetés és a műszaki előkészületek miatt várhatóan csak szeptemberben indítják majd útnak azokat.

 

(ujszo.com)