Mix 2020. 02. 27.

Szépül az őrsújfalui kultúrház: támogatások segítették az új tető elkészültét

Nagyjából egy éve adtunk hírt arról, hogy az ÉS Polgári Társulás jótékonysági kampányt indít az őrsújfalui kultúrház felújításáért. Az azóta eltelt időben a támogatásoknak köszönhetően számos munkálatot sikerült véghez vinni a kultúrházban és környékén. A leglátványosabb, kívülről is szembetűnő változás egyértelműen a tetőszerkezet felújítása, melyhez egy magáncég és az önkormányzat is segítő kezet nyújtott a polgári társulásnak.

A Belatti kft. 18 ezer eurós összegű munkával támogatta az őrsújfalui kultúrház felújítását, amelyről szóló ajándékozási szerződést a városnak Ferencz László a cég vezetője írta alá. A tetőszerkezet felújítása már megvalósult, zajlik a további munka, melynek nagy részét az ÉS Polgári Társulás végzi.

Az önkormányzat tavaly 20, idén újabb 20 ezer euróval járult hozzá a felújításhoz, amelyből befejeződhet a külső homlokzat felújítása. Emellett az épület előtti járda is fel lesz újítva, amelyet ugyancsak az önkormányzat fedez.

Köszönet a szponzoroknak és mindenkinek, aki hozzájárul a munkához, a széles összefogásnak köszönhetően teljesen új közösségi hely van alakulóban Örsújfalun.

(Szia Komárom, Komárom Város Facebook oldal)