Mix 2022. 08. 18.

Szippantásnyi közel-kelet Komárom belvárosában: az egyedi hangulatú Shisha-Kom bar ízesített dohányok széles választékát kínálja

A vízipipabárok már évek óta megtalálhatók számos szlovákiai városban, Papáček Péter pedig úgy döntött, Komáromba is elhoz egy szeletet a keleti világból. Így jött egy egyedi bár megnyitásának ötlete, mely az ízesített dohánytermékek (18+) és a különleges hangulatának köszönhetően párját ritkítja a környéken.

A vízipipázás hagyománya Egyiptomban, Törökországban és az Egyesült Arab Emírségekben hatalmas tiszteletnek örvend és a keleti kultúra emblematikus része. Az évek során aztán egyre nagyobb népszerűségre tett szert Amerikában és Európában is, ahol a pihenés és a kellemes időtöltés szimbólumává vált. A vízipipák, vagy más néven shishák reneszánszukat élik és ismét egyre keresettebbek. Ennek okán kezdte el megvalósítani álmát Papáček Péter, aki egy piaci rést talált a komáromi bárok kínálatai között. „Annak ellenére, hogy Komáromban is megtalálhatók olyan bárok, ahol vízipipa kínálattal is rendelkeznek, nem ez az elsődleges szolgáltatásuk. Mi egy olyan helyet szerettünk volna életre hívni, ahol elsősorban a shisha dominál és ahhoz igazodnak a helyiségek, valamint az egész atmoszféra – mesélt Péter a helyről. A vendégek rendkívül széles, (összesen 15 különböző) németországi dohányok kínálatával, valamint különböző méretű és típusú vízipipával találkozhatnak, aminek köszönhetően teljes a vízipipa-élmény.

Shishákra szakosodott bár révén Péter nem csupán a minőségi dohánytermékekre, de a pipák elkészítésére is kiemelt figyelmet fordít. „Valamennyi alkalmazott részt vett egy iskolázáson, így mindenki rendelkezik tanúsítvánnyal a vízipipák helyes elkészítéséről.“ Köszönhetően a hozzáadott értéknek, a vendégek minden esetben kiváló minőségű vízipipákat élvezhetnek, a Shisha-Kom Barra jellemző minőséggel. A vízipipák széles választéka azonban itt még nem ér véget, Péter elmondása szerint az élmény tovább fokozható. „A vázába helyezett jéggel, tejjel, vagy szezonális gyümölcsökkel fel lehet frissíteni a dohányokat, vagy növelhető az intenzitásuk. Így egy valóban egyedi élményt tudunk kínálni.“ A nyaralás hangulatát az alkoholmentes italok, koktélok, snackek széles kínálata is tovább serkenti, sőt, még szárított datolyát is találhatunk, egyenesen Törökországból.

„Azt szeretnénk, hogy az emberek tényleg kikapcsolódni járjanak hozzánk, így különböző játékokkal is készülünk, melyek valamennyi korosztály számára attraktívak lesznek“ – tette hozzá Péter. A 250 m2 kiterjedésű bárban így nem hiányozhat majd a léghoki, a csocsóasztal, a darts, valamint az időről időre felbukkanó koncertek sem. „Mivel a bár elég nagy területtel rendelkezik, szeretnénk ezt koncertekre és zenés előadásokra is kihasználni. Emellett célunk, hogy a keleti kultúrát is kicsit jobban megismerjék az emberek, nem csupán a dekoráció és kiegészítők, de a progamok által is.“ Az első ilyen programpont akár hastáncosnők fellépése is lehet. A visszatérő vendégek számára törzsvásárlói programmal is szeretnének kedveskedni, aminek köszönhetően még csalogatóbbá válik a bár látogatása.

A vendéglátóhelyen emellett lehetőség van céges vacsorák, születésnapi bulik és egyéb rendezvények megszervezésére is. A Shisha-Kom vízipipa bár az alábbi nyitvatartással várja vendégeit: hétfő – csütörtök 14:00 – 22:00, péntek – szombat 14:00 – 01:00, vasárnap 14:00 – 22:00. Bármikor találhat egy szippantásnyi közel-keletet Komárom szívében, az Európa-udvarban található Izland házban.