Blog 2012. 08. 31.

Szolgálunk és védünk?

Elmesélek Nektek egy igencsak tanulságos történetet, ami velünk esett meg a múlt héten:

Réka lányom szülinapi buliján egy közkedvelt szórakozóhelyen ellopták Réka és barátnője telefonját, pénztárcáját az öszes irattal. Ők azonnal hívták a rendőrséget, mert azt hitték, érvényesülni fog a ” szolgálunk és védünk”. Mi, felnőttek már régen tudjuk, hogy ez nem igaz, de ők még fiatalok, naivak. Ők még hittek a jóban, és abban, ha segítséget kérnek, megkapják. Na, kérem gyorsan ki is jött a redőrség, de a legnagyobb meglepetésünkre lányomékat tessékelték be a rendőrautóba, vitték el őket az éjszaka közepén kihallgatni ahelyett, hogy átvizsgálták volna az ott tartózkodók cuccait.( be se mentek a rendőrök a szórakozóhelyre!!!!) Több, mint két órán át faggatták őket, mire elkészült a jegyzőkönyv. Az egyik rendőrnő nem tudjuk mi okból, igencsak csúnyán beszélt velük. Eközben természetesen a tolvaj nagyot nevetve kereket oldott.
Lányomék hajnalban értek haza pityeregve. Elmesélve az egészet, mindannyian autóba ültünk és elmentük átfésülni a környéket, hátha valahol szétdobálva megtaláljuk legalább az iratokat.
Nem kellett sokáig kutakodni, az egyik kukában megtaláltuk. Sajnos, az emberi gonoszság mára igencsak elharapódzott, mert az iratok meglettek ugyan, de a tolvaj félig elégette.

illusztrációs felvétel

Elmentünk hát a rendőrségre, hogy a jegyzőkönyvvel új személyit csináltassunk. Ekkor újra szembesülnünk kellett a társadalmi igazságtalansággal, és azzal, hogy a “szolgálunk és védünk” csak egy elcsépelt frázis, amit ők maguk sem gondolhatnak komolyan. Ugyanis, egy új okmány 16,50 euróba kerül! Tehát, összegezzük csak: kinek az oldalán állnak? A lányomat kirabolták, a tolvajt futni hagyták, ezáltal ugye nem is vonják felelősségre. Ehelyett a lányomat büntetik meg.

Pár következtetést is levontunk az esetből:


1,Fölösleges elmenni a rendőrségre, mert nem segitenek, intézd el inkább magad!
2,Igencsak megérett a helyzet arra, hogy az egész világban uralkodó hatalmas nagy disznóság összeomoljon!
Végezetül, van még valami. Kérem, főleg a Komárom környékieket, osszák meg ezt, ha lehet, mert van egy üzenetem a tolvajnak is:

 

Kedves tolvaj! Tudd, hogy Isten nem bottal ver, és minden tettednek meg lesz a következménye! Mi nem kivánunk neked rosszat, ez csak egyszerűen az ok okozat törvénye. Tudod: ki mint vet, úgy arat…

(Dráfi Emese, sziakomárom, fotó: pnky.sk)

Szólj hozzá!