Régió 2016. 08. 10.

Feleséggyilkosság miatt emelt vádat a dél-komáromi főügyészség

Felesége megölése miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy 45 éves férfi ellen.

A gyilkosság 2015 novemberében történt. A férfi képtelen volt elfogadni, hogy a felesége el akarta hagyni. Az asszony 2015. november 13-áról 14-ére virradóra közölte ezt férjével. A házaspár Győrben dolgozott, és másnap, amikor együtt távoztak munkahelyükről, már a parkolóban veszekedni kezdtek. Elindultak Ács felé, de az autóban is folyamatosan vitatkoztak. A férfi próbálta meggyőzni feleségét, hogy ne hagyja el, majd megállt az út mellett. A veszekedés újra kezdődött, az asszony kiabált a férjével, aki a veszekedés hevében elvesztette önuralmát. Arcon, fejen ütötte a nőt, majd megfojtotta. A sértett a helyszínen életét vesztette.

A férfi a holttestet a csomagtartóba rakta, Komáromban ásót vásárolt és egy alsórendű út mellett a szántóföldön elásta. Felesége családtagjainak és munkáltatójának azt mondta, hogy a nő külföldre utazott.

A hatóságok korábbi tájékoztatása szerint a holttestet december végén fedezték fel, a férfit egy héttel később fogták el.
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő 45 éves férfi ellen. A vádbeli cselekmény öttől tizenötig évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az ügyet a Tatabányai Törvényszék tárgyalja.

MTI

Szólj hozzá!