Mix 2021. 04. 30.

Szombaton nyit a kölcsönző a Holt-Vágon

Május 1-jén nyit a kölcsönző a Holt-Vág partján, ahol csónakot, vízibiciklit, és paddleboardot is kölcsönözhetünk. Emellett kerékpárokat és tandem bicikliket is lehet kölcsönözni. Május folyamán péntek délután, majd szombat-vasárnap 9-től este 7 óráig lesz nyitva a kölcsönző jó időben. Júniustól fokozatosan bővül a nyitvatartás és a nyár folyamán, amennyiben a járványügyi helyzet engedi, minden nap elérhető lesz.

Kollár Gábor, a Comorra Servis igazgatója arról tájékoztatott, hogy felkészültek a nyitásra és a járványügyi helyzethez igazodva rendszeres lesz a fertőtlenítés. „Mivel az eszközökön a távolság adott és a létszám is korlátozott, így egy jó lehetőség a biztonságos kikapcsolódásra a szabad ég alatt. Az evezőlapátokat és a biztonsági mellényeket folyamatosan fertőtlenítjük” – mondta el az igazgató.

A kölcsönözhető eszközöket újabb paddleboardokkal is sikerült bővíteni, amelyek a nagyobb testsúlyú vendégeknek is alkalmasak. Az új eszközöket a Dunamente TDM biztosította állami támogatásból a kölcsönzőnek.

Kollár Gábor igazgató hozzátette, szeretnének jobb kiszolgálást és választékot biztosítani az ottani büfében is. A működésben újra a kajak-kenu klub tagjai segítenek be.

(kvh)