Mix 2020. 07. 09.

Szombaton nyit a kölcsönző a Holt-Vágon

A tavalyi évi kezdés után újabb fejlesztések zajlottak le a Holt-Vág parti csónakkölcsönzőben. Az idei évben már nem csak csónakot és vízibiciklit, de paddleboardot (úszó deszka), tandemet és kerékpárt is lehet kölcsönözni. A kölcsönző szomszédságában egy büfé is nyílik, ahol halételeket lehet kóstolni.

Az idei évben további fejlesztések valósultak meg a kölcsönzőben, nagyobb lett a móló, új szociális helységek várják az arra járókat és a kölcsönző kínálata is jelentősen bővült. A nyitás július 11-én lesz, mivel a Hajózási szerv engedélye – mely a koronavírus miatt jelentősen csúszott – ekkortól érvényes. A nyári időszakban a kölcsönző minden nap 9:30-tól este 7-ig várja a vendégeket. Információt a 0944 423 828 telefonszámon lehet kérni.

„Az önkormányzat a kölcsönzőre idén további 20 ezer eurót költött, de a Duna fond pályázatán keresztül 8, a Dunamente TDM-en keresztül további 5 ezer euró pályázati pénzt sikerült szerezni a fejlesztésre. Nem csupán a kölcsönző területén lesznek fejlesztések, hiszen a Holt-Vág többi részén pihenők és kerékpár parkolók is lesznek kihelyezve, ugyancsak pályázati pénzből. Azt szeretnénk, hogy a Holt-Vág az egyik legkedveltebb pihenőhelye legyen a komáromiaknak és az ide látogatóknak egyaránt” – fejtette ki Keszegh Béla polgármester. 

A kölcsönző működtetésébe besegít a kajak-kenu klub, tagjaik vállalják a napi működés biztosítását. Kenuk kölcsönzésére a vág-parti csónakházban is van lehetőség, így a vízi sportok kedvelőinek több lehetőség kínálkozik Komáromban. A kölcsönzéssel kapcsolatos további információk IDE kattintva érhetők el.

„A koronavírus miatt az emberek inkább a közelben szeretnének kikapcsolódni, ezért is szeretnénk bővíteni a vízparti lehetőségeket. A Holt-Vág környéke egy olyan kincs, ami eddig nem kapott kellő figyelmet, ezért fontos, hogy most már színvonalas kikapcsolódási lehetőséget kínáljon” – tette hozzá Keszegh Béla.