Sport Dél-komárom 2019. 07. 16.

Szőnyi Ferenc újabb Ironman versenyt teljesített

A dél-komáromi Vasember július 11-én, csütörtökön indult az ausztriai Bad Blumauba, az ötszörös távú Ironman ultratriatlon versenyre. Szőnyi Ferenc a tegnapi nap során ért célba, újabb emberfeletti teljesítménnyel rukkolva elő.  

Pénteken kezdődött a Nemzetközi Ultratriatlon Egyesület (IUTA) által kiírt ötszörös távú Ironman ultratriatlon verseny Ausztriában. A megmérettetés teljesítéséhez összesen 19 kilométer úszást, 900 kilométer biciklizést és 211 kilométer futást kellett teljesíteniük a versenyzőknek.

Az úszószám egy védett és zárt körpályán zajlott, medencében teljesítették a versenyzők, a bicikli és a futás viszont terepen és országúton futott keresztül. A szintidő maximum 110 óra volt, azaz négy és fél nap alatt kellett teljesíteni az összes versenyszámot. A dél-komáromi Szőnyi Ferencnek végül kevesebb, mint 90 óra alatt (egészen pontosan 86:31:43 alatt) sikerült teljesítenie az Ironman versenyt, ami a 6. legjobb idő lett a 32 fős mezőnyben.

 

Az emberfeletti versenyhez a felkészülés is emberfeletti volt. A komáromi Vasember a Kemma.hu-nak elárulta, hogy a versenyre naponta 3 kilométer úszással, heti 60-80 kilométer futással és 300 kilométer bringázással készült.

Szőnyi Ferenc nem először indult ötszörös triatlonon. Tavaly Svájcban teljesítette ugyanezt a kihívást, akkor a 153 órás szintidőhöz képest 93 óra alatt teljesítette a távokat.

(Szia Komárom, kemma.hu, my2.raceresult.com, képek: Szőnyi Ferenc Facebook oldal)