Kultúra Dél-komárom 2018. 04. 23.

Sztárok is koncerteztek az Ezüst Gazdaság Vásáron

Ingyenes koncertek, bio és vegán élelmiszerek, egészséges életmód tanácsok és kézműves termékek – egyebek közt ezekkel várta az érdeklődőket pénteken és szombaton 9 és 18 óra között a Monostori erődben rendezett Ezüst Gazdaság Kiállítás és Vásár. Fellépett Charlie és Bereczki Zoltán is.

Mintegy 125, a legkülönfélébb területeken tevékenykedő kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait a Monostori erődben pénteken és szombaton a Rába–Duna–Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulásnak köszönhetően az Ezüst Gazdaság Kiállítás és Vásáron.

A rendezvényen olyan kiállítók mutatkoztak be, akik 50 feletti cégvezetők, vagy az idősebb korosztály számára gyártanak termékeket, nyújtanak szolgáltatások különböző területeken.

A péntek délelőtti megnyitón, melyen részt vett Turi Bálint alpolgármester is, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta, nagy öröm, hogy Komárom-Esztergom megye, azon belül is Komárom adhat otthont ennek a társadalmi és gazdasági szempontból is fontos eseménynek.

Czunyiné Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője kiemelte, hogy minden tekintetben szükséges az ötven év felettiek tudása és tapasztalata és támogatása, ahhoz, hogy generációkon átívelő társadalmi és gazdasági kapcsolatok valóban jól működjenek.

„Ezért is fontos, hogy ez az esemény megvalósulhatott” – hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselője.

A két napos rendezvényen, melyre a belépés ingyenes volt, sportprogramok, előadások, divatbemutató, sétahajózás és koncertek várták az érdeklődőket. Pénteken Charlie, szombaton pedig Bereczki Zoltán lépett fel a kiállítósátor nagyszínpadán.

A kiállítással egy időben pénteken Duna-konferencia is zajlott az erődben, melynek kiemelt témája, hogy hogyan kapcsolható össze kulturálisan és turisztikailag a Duna régió más térségekkel.

(a komaromhirado.hu cikke alapján)