Régió 2019. 04. 17.

Silver Economy konferencia: középpontban az 50 évnél idősebbek

A Komáromi Területi Fejlesztési Ügynökség április 25-én rendezi meg a „SILVER ECONOMY” elnevezésű projekt konferenciáját a komáromi Kortina étteremben.

A részletes program:

  • 9:30 „Megnyitó és köszöntő“, (Horváth Árpád, Komáromi RFÜ elnöke, Gúta Város polgármestere)
  • „INTERREG VA Szlovákia – Magyarország 2014-2020“ (Ildikó Tuba, Közös Titkárság programmendzsere, Széchényi Programiroda Nonprofit Kft. Budapest)
  • „Interaktív előadás EZÜST GAZDASÁG“ (Szűcs István, munkaerő-piaci szakértő, karriertanácsadó, Budapest). Az előadásban többek között az álláskeresési technikákról, az idős korúak foglalkoztatottságának előnyeiről és az 50 év feletti dolgozók értékeiről is szó esik.
  • „Turisztikai csomagok 50+ részére“ (Bauer Ildikó, Dunamente TDM igazgatója)
  • „Proaktívan az aktív élet meghosszabbításáért 50 év felett!“ (Adriana Furindová, lektor, AMARYLLIS -AVIVA STUDIO)
  • 12:00 EBÉD
  • 13:00 „Az 50 év felettiek oktatási igényei“ (Valéria Szomolai, az RFÜ Somorja projektmenedzsere)
  • „A projektben részt vevő partnerek tevékenységeinek bemutatása – vásár és kiállítás, www.skhu-silver.eu portál, az 50 év felettiek oktatása a határmenti településeken“

Időpont: 2019. április 25. (csütörtök) 9:30
Helyszín: Kortina étterem (Ulica priateľstva – Bašty II.)

A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az http://rrakn.sk/ oldalon lehetséges.

A Komáromi Regionális Fejlesztési Ügynökség ingyenes tanfolyamokat hirdetett meg az 50 év felettiek számára Komáromban és Somorján. A résztvevők szakképzett oktatók irányításával leshetik el azokat a fortélyokat, melyek a fiatalabb generációk számára mondhatni már gyerekjátéknak számítanak, és amelyek elengedhetetlenek a modern korban való boldoguláshoz. A Silver Economy projekt ingyenes képzései széles rálátást adnak az ezüst gazdasággal kapcsolatos változó fogalomkörre és az idősödési folyamatok veszélyei helyett a lehetőségek felől közelíti meg.

A projekt a Interreg V-A Szlovákia – Magyarország együttműködési program keretén belül az EU finanszírozásával valósul meg, projekt kódja SKHHU/1601/4.1/164.

Szólj hozzá!