Város 2018. 06. 12.

Takarítás a Duna-parton: Védjük értékeinket közösen!

Idén is sor kerül a Duna napra, melynek célja felhívni a figyelmet Európa egyik legnagyobb folyójára. A környezetvédelmi miniszter védnöksége alatt zajló rendezvénysorozat része a Duna-part takarítása is, melyre várják az önkénteseket.

2018. június 16-án kerül sor a Duna napra, amely keretén belül újra közös összefogással szépülhet a folyó partja. A rendezvény célja a lakosok – családok, fiatalok és idősebbek egyaránt – bevonása a munkába, hogy ne csupán szebb legyen a Duna környezete, de az év folyamán jobban vigyázzunk a rendre. Jó alkalom ez felfedezni a vízpart különleges világát, közel kerülni a természethez.

A Duna naphoz – melynek védnöke Sólymos László környezetvédelmi miniszter – Komárom városa is csatlakozott. A Duna rajongóit, akik készek bekapcsolódni a takarításba, június 16-án szombaton, 9 órára várják a Vág-híd tövében található Sistag vendéglőhöz. Az érkezőknek biztosítanak kesztyűt és zsákot, de a szervezők frissítőről is gondoskodnak.

A Duna vízgyűjtő országai a Duna Védelmi Egyezmény aláírására kötődve ünneplik a Nemzetközi Duna Napot, az elsőt 2004-ben rendezték meg.  A nemzetközi nap célja, hogy felhívja a figyelmet ennek a csodálatos folyónak a természeti értékeire, mely – ahogy a szlogen is mondja – összeköti, és nem elválasztja a folyó partja mentén fekvő országokat.