Oktatás 2023. 12. 15.

Tavaszra elkészül a Műszaki Szakközépiskola új, modern műhelye

Előreláthatóan tavaszra elkészül a komáromi Műszaki Szakközépiskola új műhelykomplexuma – adta tudtul Orosz Örs és Andruskó Imre, a Magyar Szövetség Nyitra megyei képviselői legutóbbi, keddi sajtótájékoztatóján. (A két képviselő havi rendszerességel tájékoztat azokról a megyei döntésekről, amelyek Komáromomot, illetve a járást érintik.) A műhelykomplexum felépítése a nem uniós támogatással készülő legnagyobb megyei beruházás, 2000 négyzetméteren műhelyek és szaktantermek lesznek.

A szakközépiskola volt igazgatója, Pál Elemér és a jelenlegi igazgató Virág Mónika munkájának köszönhetően indult el ez a projekt, amely várhatóan a jövő év tavaszán befejeződik és átadásra kerül – írja a Felvidék Ma. A jövő tanévtől várhatóan teljesen új, energiahatékony környezetben tanulhatnak a diákok. Jelenleg az iskola új parkolójának projekt-dokumentációjához nyújtott a megye további 12 ezer eurós támogatást és a felmerülő egyéb költségekre tegnap újabb 93 ezer eurót hagyott jóvá a megyei köztestület, így összesen 3,5 millió euróból újul meg a Műszaki Szakközépiskola Komáromban.

Az épület felépítése mellett mellett meg kell újítani a gépparkot is. Ez már megkezdődött az elmúlt években, azonban további megújításra van szükség. A gépek bővítésének összköltsége 900 ezer euró volt még a Covid előtti időszakban, a költségek azóta azonban megnőttek. A pénzt várhatóan a régi műhely eladásából fogják fedezni, ami szintén megyei tulajdon.

Az iskolában jelenleg több mint 380 diák tanul, a létszám azonban folyamatosan növekedik – az intézményben nem csupán a Komáromi járás, de az egész Közép-Európai térség legnagyobb hiányszakmáit oktatják.

Források: Felvidék Ma, Új Szó, Paraméter
Fotók: Felvidék Ma és Új Szó – Nászaly Gábor