Mix 2021. 07. 01.

Hegesztés nemzetközi gyakorlatban

A Pozsonyi úti Műszaki Szakközépiskola 2019-ben ismét sikeresen pályázott az Erasmus+ Ifjúsági cserék – egyéni mobilitás programban a Hegesztés nemzetközi gyakorlatban elnevezésű projektjével.

A projekt célja, hogy a résztvevő diákok a szakképzés egy részét a Műszaki Szakközépiskola projektpartnerénél, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Technikumában, Szakképző Iskolájában és Kollégiumában töltsék Magyarországon. 

A diákok 2020 márciusában nagy lelkesedéssel indultak útnak Békéscsabára, hogy három hetes szakmai gyakorlaton vegyenek részt uniós pályázati források támogatásával.  Már az első hétvégén változatos programok vártak rájuk: városnézés, kirándulás Gyulára, fürdőzés és pihenés a Gyulai Várfürdőben.

Miközben a tanulókat mentoruk a Linamar Hungary Zrt. orosházi székhelyén a hegesztés világába kalauzolta el, a szülők és az iskola aggódással követte az egyre súlyosbodó járványhelyzetet Szlovákiában és Magyarországon is. Végül fájó szívvel, de a résztvevők egészségének megóvása érdekében a projektet határozatlan időre fel kellett függeszteni. Bár mindenki reménykedett a folytatásban, végül pár hete az iskola mégiscsak a befejezés mellett volt kénytelen dönteni. A járvány keresztülhúzta a terveket, nem lehet teljes az öröm, de talán az az egy hét Békéscsabán kárpótolja valamelyest a résztvevőket az elmaradt napokért.