Sport Dél-komárom 2018. 12. 11.

Nagyszerű eredményeket ért el a dél-komáromi sportlövő

Az elmúlt időszakban a világbajnokságon és az országos bajnokságon is remekelt Horváth Lea a dél-komáromi KVSE sportlövője – írja a Komáromi Újság. A közelmúltban utazott Dél-Koreába, ahol három hetet töltött.

– Ötven méteren jutottam ki, amit nyár óta lövök. Ez rövid idő, ezért nagyon izgultam. A fekvő jól sikerült, azzal elégedett vagyok, viszont a háromszor negyven méterben jobbra számítottam. A tíz méteres lövés nem ment olyan jól a válogatókon, ennek ellenére a versenyen jól teljesítettem. A vegyes párost Pekler Zalánnal lőttem. Hetedikek lettünk. Úgy érzem mindketten kihoztuk magunkból a legjobbat.

Lea véleménye szerint a világversenyeken jó tippeket is kaphat az ember, hiszen el lehet lesni egy-egy neves versenyző taktikáját. Az ötven méteres országos bajnokságra szinte egész nyáron azon a budapesti lőtéren készült, ahol a versenyt rendezték. Négy versenyszámból három aranyérem született ezen a megmérettetésen.

– Ez nagyon meglepett, nem számítottam ilyen eredményre. Hatvan fekvőben valamint a háromszor negyven és ötven méterben is egyéni csúcsot lőttem, így összességében nagyon jól sikerült ez az időszak.

A jól megérdemelt pihenőt követően egy ötven méteres fedett pályás verseny, majd a nemzetközi Hungarian Open vár Leára. A jövő év elejétől elkezdődnek a kvótaszerző világkupák majd az Európa-bajnokság.

(Fotó: Times Szabó)