Kultúra 2016. 01. 14.

Tisztújítás – premier a Komáromi Jókai Színházban

Január 15-én, 19 órakor tart bemutatót a Komáromi Jókai Színház társulata. Nagy Ignác Tisztújítás című vígjátékát Parti Nagy Lajos feldolgozásában állította színpadra Keszég László.

1.-Tisztújítás---plakát

A rendező szavaival: “Ez egy 1843-ban írt vérbeli választási szatíra. Bizonyos társadalmi folyamatokat figuráz ki, konkrétan a választás intézményét mutatja meg egy “furcsa” szemszögből. Egy őrült történet, ahol a választás összefügg egy versengéssel egy bizonyos nő kezéért. A produkció különlegessége, hogy szövegileg frissített rajta Parti Nagy Lajos s így egy csodálatos nyelvi bravúr született. A mondatok teljesen régiesek, de egyértelműen a mi mai világunkra vonatkoztathatóak. Az a fantasztikus – vagy sajnálatos -, hogy mióta Nagy Ignác megírta az eredeti művet, a közállapotok nem sokat változtak.”

A főbb szerepekben Olasz István, Skronka Tibor, Móga Piroska m.v., Mokos Attila, Fabó Tibor, valamint Bandor Éva látható majd. A díszletet Bozóki Mara m.v., a jelmezeket Sinkovics Judit m.v. tervezi, a zene Zságer-Varga Ákos m.v. munkája.

2.-Fabó-Tibor
Fabó Tibor
3.-Olasz-István,-Fabó-Tibor
Olasz István, Fabó Tibor
4.-Mokos-Attila
Mokos Attila
5.-Móga-Piroska,-Bandor-Éva
Móga Piroska, Bandor Éva
6.-Móga-Piroska,-Mokos-Attila
Móga Piroska, Mokos Attila
7.-Skronka-Tibor,-Culka-Ottó
Skronka Tibor, Culka Ottó
8.-Móga-Piroska
Móga Piroska
10.-Keszég-László---rendező
Keszég László – rendező

Szólj hozzá!