Város 2018. 01. 16.

Tízezer euró az életkörnyezet és a természeti értékek védelmére

Újabb pályázati lehetőséget hirdetett meg Komárom vezetése – olvasható a város hivatalos honlapján. A pályázat elsődleges célja életkörnyezetünk és lakosaink egészségének védelme, továbbá természeti értékeink megőrzése.

Komárom város önkormányzata a 2018-as évre jóváhagyott költségvetésében 10 ezer eurót különített el olyan kérvények támogatására, melyek célja életkörnyezetünk minőségének javítása és természeti értékeink védelme. A pénzügyi támogatást a következő területeken lehet igényelni:

 • természet- és egészségvédelem
  • zöldfelületek arányának növelése és minőségének javítása Komárom városában
  • a zöldterületek védelme, élőhelyek védelme, biotópok és közvetlen környezetük védelme
  • a zöldfelületek és közterületek minőségének javítása (faültetés, gyepesítés, zöldfelületek gondozása, virágültetés közterületen)
  • invazív fajoktól mentes zöldterületek kialakítása
  • környezet- és egészségvédelmi nevelési célú programok szervezése,
 • természeti értékek védelme

A teljes keretösszeg 10 ezer euró, egy kérvény maximálisan 1000 euró támogatást kaphat. Pénzügyi támogatást kérvényezhetnek olyan jogi személyek és fizikai személyek – vállalkozók, akik komáromi székhelyű társulások, tevékenységüket városunkban végzik vagy a helyi lakosságnak nyújtanak szolgáltatásokat. Adott kérvényezőnek az adott naptári évben csak egyszer lehetséges pénzügyi támogatást nyújtani. Ha a kérvényező kétszer egymás utáni évben pénzügyi támogatást kapott, leghamarabb 1 év eltelte után kérvényezhet ismét pénzügyi támogatást.

A kérvényezőnek a támogatott projektből önrészt kell vállalnia. Jogi személyek – kereskedelmi társaságok és fizikai személyek -, vállalkozók esetében 50%-os önrészt kell felmutatni a teljes feltételezett költségekből. Azon jogi személyek esetében, melyek nem vállalkozási céllal alakultak, 30%-os a szükséges önrész. Az önrész felmutatása alapfeltétele a támogatás odaítélésének.

A kérvényeket írott formában, személyesen vagy postai úton adhatják le a Városi Hivatal iktatójában (Námestie generála Klapku 1, 945 01 Komárno).

A kérvényhez szükséges nyomtatvány elérhető a Városi Hivatalban és a város honlapján (az ide vonatkozó 12/2015-ös számú önkormányzati rendelet a 28/2015-ös és 11/2017-es számú rendelet módosításában ITT tekinthető meg). A kérvény letöltéséért kattintson IDE!

A beérkező kérvényeket a szakbizottságok ajánlása alapján folyamatosan bírálja el a városi képviselő testület; a pályázatokat május 15-ig vagy a keretösszeg kimerítéséig lehetséges benyújtani.

További kérdés esetén a hivatal Városfejlesztési Főosztály Környezetvédelmi, Projektmenedzseri és Közbeszerzési Részlegének alkalmazottja áll a rendelkezésre.
(komarno.sk)