Város Dél-komárom 2023. 04. 05.

Több jelentős projekt is indul Dél-Komáromban!

Dr. Molnár Attila, a város polgármestere az április 5-i rendes testületi ülésen adott számot az elmúlt időszak pályázatairól, és több hamarosan induló beruházást is bejelentett.

A városvezető felhívta a figyelmet, hogy a magunk mögött hagyott időszakban, több mint negyedszáz folyamatban lévő projekt valósult meg.

– Jelenleg több új munka előkészítésén, benyújtásán is dolgozunk. Az egyik legjelentősebb ezek közül a várost érintő soha nem látott infrastrukturális fejlesztés-sorozat, amelyben egy korábbi kormányhatározatnak köszönhetően már zajlik a koppánymonostori vasúti sorompó kanyarodósávjának-, az Újszállási út – 1. sz. főút csomópontjának-, a Puskaporosi út korszerűsítésének-, valamint a MOL-vasúti átjárónál épülő felüljárónak a tervezése – mondta dr. Molnár Attila polgármester.

Mindezek mellett további jelentős fejlesztés a több intézmény érintő energetikai felújítás-csomag. Így a Gesztenyés Óvodát érintő beruházás során a meglévő intézmény épülete kerül átalakításra, új tornaszoba épül, csakúgy, mint a fejlesztő helyiségek és az orvosi szoba, a szakemberek elvégzik a tető cseréjét, a külső hőszigetelést és a nyílászáró cseréket is.

A Szőnyi Színes Óvodában és a Kistáltos Óvodában is energetikai felújítás várható. Így sor kerül a homlokzat, a lábazat, a padlásfödém hőszigetelésére, a fűtés- és villamoshálózat felújítására, valamint napelemek telepítésére.

– A Komáromi Idősek Otthonában a nyílászárók cseréjét, a szigetelést, a fűtési rendszer és a villamos hálózat felújítását szeretnénk megvalósítani – tette hozzá a polgármester.

A munkálatok indulásának pontos üteméről később adnak tájékoztatást.