Mix 2020. 07. 17.

Több mint 400 gyermek született fél év alatt a komáromi kórházban

A komáromi kórház nőgyógyászati és szülészeti osztálya továbbra is rendkívül keresett és kedvelt a leendő anyukák körében, hiszen nem csupán Komárom környékéről, de távolabbról is érkeznek ide kismamák, hogy itt adjanak életet gyermeküknek. Az első félévben összesen 437 gyermeket hoztak világra a komáromi kórházban.

„Habár a születések száma csekély mennyiségben ugyan, konkrétan 13-mal csökkent, nagy valószínűséggel ez betudható a járványhelyzetnek is. Nagyon boldogok vagyunk, hogy rendszeresen keresnek fel minket anyukák nem csupán Komáromból, de távolabbról is és elégedetten távoznak tőlünk” – mondta Mgr. Zuzana Szabóová, vezető szülészeti asszisztens. A legtöbb gyermek januárban született, az elmúlt fél évben pedig összesen 7 ikerpárt hoztak világra. „Igyekszünk maximálisan kielégíteni az anyukák igényeit és az újdonságokban, így például a korai kötődés támogatásában is segítséget nyújtunk. A jövőben emellett a szülőszobát is szeretnénk felújítani” – tette hozzá MUDR. Mamoun Amr, osztályvezető főorvos.

További újdonságként a komáromi kórház nőgyógyászati és szülészeti osztálya szülésfelkészítő tanfolyamok indítását is tervezi.