Mix Dél-komárom 2019. 02. 06.

Több mint 400 plüss macit állítottak ki a komáromi Medve napon

Összesen 432 plüss macit állított ki helyi óvodásoknak és kisiskolásoknak kedden a Petőfi Sándor Művelődési Ház hagyományos Medve napján. Az eseményre csaknem 250 gyerek érkezett – írja a komaromhirado.hu

A szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Központ februári Medve napja már évek óta hagyomány Komáromban. Az esemény apropója az a népi jóslat, hogy február elején előcammog a medve barlangjából, ha pedig meglátja az árnyékát, hosszú télre kell majd készülni.

„Ha napos idő van és meglátja az állat a saját árnyékát, megijed attól és visszabújik a barlangjába, ami hosszan elnyúló télre utal. Ha azonban nem látszik az árnyéka, borongós, hideg idő van, a téli hideg már nem tart sokáig. Ez a néphiedelem adta az ötletet még 2008-ban, hogy februárban, a farsang mellett medve napot is rendezzünk a gyerekeknek” – mondta el a Helyi Híradóknak Nyikus Anna, a Petőfi Sándor Művelődési Ház vezetője.

A keddi rendezvényre csaknem 250 kisgyermek érkezett. A jelenlévők idén is a komáromi születésű Nagy Zsófia gyűjteményét tekinthették meg, amely évek óta folyamatosan gyarapodik, így idén már 432 különféle medvét hozott magával.

„A célom az, hogy jövő ilyenkorra elérjem az ötszázat, amely azt jelenti, hogy nagyjából hetente kell egy új plüss állatot beszereznem” – mondta Nagy Zsófia.

A kiállítás mellett a Réparetekmogyoró duó zenekar interaktív műsorába kapcsolódhattak be a gyerekek, akik együtt énekeltek és táncoltak az előadókkal.

(komaromhirado.hu, fotók: Színes Óvoda Facebook oldal, Réparetekmogyoró Facebook oldal)