Zöld Dél-komárom 2024. 04. 15.

Több zöld-akcióval is készülnek Dél-Komáromban a Föld napján

2009-ben Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ április 22-ét a „Földanya Nemzetközi Napjá”-vá nyilvánította. Az eseményt 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. Dél-Komárom minden évben számos programmal csatlakozik a természetvédelmi programsorozathoz.

Az önkormányzat ezúttal a Csokonai lakótelep belső udvarára hirdet faültetési akciót április 19-én, reggel 9 órára. A programban bárki részt vehet, így egyaránt várják cégek, egyesületek és magánszemélyek jelentkezését is. Jelentkezési határidő április 17. További információ a 06-34-541-346-os telefonszámon kérhető!

Szintén faültetésre készül a Komáromi Erődök Barátainak Egyesülete (KEBEL) is. A társaság a Föld napja alkalmából újra meghirdeti az “Ültess fát gyermekedért, Komáromért!” elnevezésű zöld akcióját. Az egyesületi faültetés április 22-én lesz, 15 és 16 óra között a Monostori Erőd mellett található Gyurkó János tanösvénynél és az Igmándi Erőd belső udvarán! 

Természetesen a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők is kiveszik részüket környezetszépítési akciósorozatból. Idén a Föld napja egy időpontba esik a 2024-es komáromi Fenntarthatósági Témahéttel, így a II. Fenntarthatósági Iskolai Kupa részeként találkozhatnak velük a diákok.

A II. Fenntarthatósági Iskolai Kupa programjai egyébként május közepéig tartanak, amelyek között lesz kerékpártúra a város egyik környezetvédelmi területén, április 27-én sportnapot és plogging szemétszedő futást szervez a KÖSZ, amely a tavalyi évben nagy sikert aratott a diákok körében.

Itt hívjuk fel a figyelmet a Komáromi Városmarketing Kft. által üzemeltetett zoldkomarom.hu oldalra, és Zöld Komárom Facebook-csoportra, ahol folyamatosan friss zöld hírek olvashatók, vagy épp a Tourinform iroda által szervezett tematikus zöld túrákra, és a Zöld Komárom természetvédelmi turisztikai kiadványra, melyekről bővebb információt a www.iranykomarom.hu oldalon olvashatnak.