Város 2018. 06. 01.

Többmilliós támogatások részeként újulhat meg a Vág-híd

Milliós támogatású komáromi fejlesztésekről számolt be Facebook oldalán Bastrnák Tibor, parlamenti képviselő a tegnapi nap során. A rekonstrukciók között a Vág-híd felújítása és a Magyarország felőli vám terület felújítása is szerepel.

Facebook közösségi oldalán tette közzé Bastrnák Tibor, parlamenti képviselő és a MOST-HÍD párt frakcióvezetője azokat a fejlesztéseket, melyekkel Komárom várhatóan a jövőben gazdagodni fog.

A bejegyzésben olvasottak szerint sikerült végre támogatást szerezni a Vág-híd teljes felújítására. A híd szerkezetének állapota évek óta egyre inkább romlik. Amennyiben pedig balesetveszélyessé és használhatatlanná válna, az ez esetben szükségszerű lezárása miatt a jelenlegi körülmények között tulajdonképpen megszűnne a városból való ki- és bejárás. A híd diagnosztikai felmérése várhatóan már a jövő hónapban elkezdődik, amit a tervezés és az engedélyek beszerzése fog követni.

A kivitelezés, a törvények betartásával várhatóan 2020-ban készülne el. A Vág-híd teljeskörű felújítása az előzetes számítások szerint 6,5 millió értékben valósulna meg.

A komáromi Vág-híd (fotó: mapio.net)

További fejlesztésként a Magyarország felőli vám területének felújítása is megvalósulhat. A képviselő így fogalmaz bejegyzésében a területet érintő rekonstrukcióról: „Ha a Komáromi városháza teljesíti vállalását és a jövő hónapban átadja a terveket és engedélyeket, akkor a további műveletek után jövő év áprilisában elkezdődhet a munka. Ez a terület az előzetes számítások szerint több mint 700 000 euróból fog megújulni, megszépülni, hogy a lakosok és a városunkba érkezők elé rendezett kép táruljon.”

Az egykori vámház épülete (fotó: korkep.sk)

(Szia Komárom, Bastrnák Tibor Facebook oldala)