Sport 2018. 01. 09.

Többszörös szlovák bajnok irányítóval erősít Komárom

Az MBK Rieker COM-Therm Komárno kosárlabdacsapata hivatalosan bejelentette, szerződteti a háromszoros szlovák bajnok Nenad Miloševič-ot. A 34 éves szerb irányító már a szerdai mérkőzésen bemutatkozhat új csapatában.

Nenad Miloševič már egy ideje új csapatot keresett, miután kazahsztáni klubja, a BC Barsy Atyrau nem tett eleget vízumkötelezettségeinek, így a felek kénytelenek voltak szerződést bontani. A szerb irányító neve valószínűleg nem cseng ismeretlenül azok számára, akik már hosszabb ideje követik a szlovák bajnokságot. Hosszú éveken keresztül játszott az első osztály több csapatában, 2014-ben pedig – miután felvette a szlovák állampolgárságot – bemutatkozhatott a szlovák nemzeti csapatban is.

Miloševič mindössze 2017-ben került Kazahsztánba, az azt megelőző éveket a szlovák első osztályban töltötte. Legutóbbi szlovákiai együttese az MBK Handlová (Nyitrabánya) volt, akikkel a tavalyi évben sikerült kivívnia a rájátszást érő 8. helyet a tabellán. Miloševič a nyitrabányaiaknál 42-szer lépett pályára, ez alatt pedig átlagosan 15 pontot, 4,3 gólpasszt és 2,7 lepattanót szedett össze meccsenként.

Az idén 35.születésnapját ünneplő játékos ezt megelőző években feltűnt a lévaiaknál, a pozsonyi Internél, valamint az azóta megszűnt AB Cosmetics Pezinoknál is. Játékosként összesen három bajnoki címet ünnepelhetett, a legutóbbit 2014-ben, az Inter színeiben.

A szerb játékos leigazolása észszerű és okos lépésnek mondható a klubvezetés részéről, miután Boban Tomič, a csapat elsőszámú irányítója jelenleg sérüléssel bajlódik, a csapatban pedig nincs igazán olyan játékos, aki helyettesíteni tudná őt. Miloševič személyében egy rutinos, képzett irányítót sikerült megszereznie a komáromi csapatnak, aki remélhetőleg kellőképpen tudja pótolni Tomič csapatkapitányt.

(Szia Komárom, basketliga.sk)