Sport 2021. 04. 08.

Történelmi siker: megnyerte első bajnoki címét Komárom!

A Rieker UJS Komárno férfi röplabdacsapat történelmi sikert ért el, miután a tegnapi győzelmével első alkalommal hódította el a szlovák bajnoki címet.

Tegnap (április 7.) rendezték Komáromban a szlovák röplabdabajnokság döntőjének negyedik mérkőzését, melyen a Rieker UJS Komárno csapott össze a TJ Spartak Myjava együttesével. A 73 percig tartó mérkőzésen a hazaiak egyértelmű, 3:0-s győzelmet arattak, amivel összesítésben 3:1-re nyerték meg a párharcot.

Robin Pělucha edző neveltjei így a komáromi röplabda eddigi legnagyobb sikerét érték el a bajnoki cím elhódításával. Az előző években megszerzett ezüstérem, valamint a 2015-ös Szlovák kupa elnyerése után így a játékosok immár az Extraliga trónjára is felülhettek.

A bajnoki címet eldöntő tegnapi mérkőzés első szettjét 25 perc alatt nyerte meg Komárom. A második szettben Myjava 3:7-es állásról fordított, majd 18:15-re is vezetett, végül azonban Komárom zárta le sikeresen a játékrészt. A harmadik szettben nagy arányú, 14:7-es előnyre tett szert a Rieker UJS, ahonnan szinte már csak formalitás volt a mérkőzés megnyerése.

A komáromi csapat edzője, Robin Pělucha elismerően nyilatkozott a mérkőzés után: „Jól kezdtük a mérkőzést és nyomás alatt tartottuk az ellenfelet a szervákkal. Fontos volt, hogy jó védekezést tudjunk bemutatni az ellenfél legjobb játékosain, Koncon és Watzkan. A második szettben kicsit megtört a lendület, amikor vesztésre álltunk, de jó és türelmes játékkal végül fordítani tudtunk. A harmadik szettben pedig már mondhatni esélyt sem adtunk az ellenfelünknek. Ez edzőként az első bajnoki címem és nagyon boldog vagyok. Köszönöm a játékosaimnak és a csapat vezetésének az egész szezonban végzett munkát, Komárom megérdemelte ezt a bajnoki címet. Gratulálok a miavaiaknak is, nagyszerű ellenfeleink voltak a döntőben.”

A Rieker UJS Komárno csapatkapitánya, František Ogurčák is megszólalt a történelmi sikerrel kapcsolatban: „Még amikor hátrányban is voltunk, éreztem, hogy ellenőrzésünk alatt tartjuk a mérkőzést és biztos voltam benne, hogy végül győzünk. Jól játszottunk, semlegesíteni tudtuk az ellenfél legveszélyesebb fegyvereit, a döntő pillanatokban pedig döntőnek számított a tapasztalatunk. Boldog vagyok, hogy el tudtuk hozni Komáromba a bajnoki címet. A rengeteg erőfeszítés és a befektetett munka miatt abszolút megérdemelte a klub ezt a sikert. Hatalmas lépést tettek a miavaiak is, megérdemelten kerültek a döntőbe és évről évre egyre jobbak.”

(teraz.sk)