Régió 2015. 02. 01.

Tragédia! Tűz a nyugdíjas otthonban, ketten meghaltak

Az égő nyugdíjas otthonból tizenkét tűzoltó 26 ember evakuált.

Az ógyallai nyugdíjas otthonban kitört tűzben ketten meghaltak, további négy embert kórházba szállítottak, valószínűleg füstmérgezést kaptak.

„A komáromi, érsekújvári és ógyallai tűzoltók szálltak ki a helyszínre, ahol az egyik szobában tűz ütött ki, majd az épületnek azt a részét elöntötte a füst. Miután a tűzoltók megérkeztek megállapították, hogy a szobában ketten tartózkodnak, akik a tüzet nem élték túl. A tűzesetben négyen káros füstöt lélegeztek be. A tüzet sikerült eloltani, hogy ne terjedjen tovább, majd a tűzoltók az épületet szellőztették.” – tájékoztatott Zuzana Farkasová, a Tűzoltó és Mentőszolgálat szóvivője. A tűz röviddel este nyolc után ütött ki, és tíz utánra már sikerült eloltani. A tűz oka egyelőre ismeretlen.

A helyszínen a tűzoltókon, a rendőrökön és a mentőkön kívül ott voltak a megyei szakértőcsoport tagjai, akik a tűz okát vizsgálták.

Az ógyallai Sport utcai Szociális Szolgáltató Létesítmény fenntartója a Nyitrai Megyei Önkormányzat. A megye elnökének szóvivőjének, Oľga Prekopovának tájékoztatása szerint az evakuált nyugdíjasokat ideiglenesen ugyanannak az épületnek a sértetlen részében helyezték el. „Az épületnek ez a része sértetlen marad, nem §rasztotta el a füst se és alkalmas az ideiglenes elszállásolásra. Miután a befejezték a bevetést és világossá válik, hogy a létesítményben milyen károk keletkeztek, akkor fogjuk keresni a legjobb megoldást.” – állapította meg Prekopová.

(tasr)

Szólj hozzá!